News

Două localități din vestul țării, în scenariul roșu. Carantină de noapte și program redus pentru magazine

Încă două localități din țară intră în scenariul roșu. Revine carantina de noapte. Lista restricțiilor impuse.
30.08.2021 | 17:22
Două localități din vestul țării, în scenariul roșu. Carantină de noapte și program redus pentru magazine
Două localități din vestul țării, în scenariul roșu. Carantină de noapte și program redus pentru magazine. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Numărul localităților din România introduse în scenariul roșu din cauza intensificării numărului de infectări crește de la o zi la alta.

În cursul zilei de luni, 30 august, autoritățile județene din Arad au decis să impună restricții de circulație pe timp de noapte şi program scurt pentru magazine în localitățile Dezna şi Igneşti, în weekend, după ce incidența cazurilor de Covid-19 a depăşit 4 la mia de locuitori.

Încă două localități din țară intră în scenariul roșu. Revine carantina de noapte. Lista restricțiilor impuse

Potrivit informațiilor oferite de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad, în localitatea Dezna incidenţa era, luni, de 5,31 la mie, această localitate fiind prima din judeţ în care s-au aplicat anumite restricţii încă de sâmbătă, când incidenţa depășea 3 la mie.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește cealaltă localitate amintită, Igneşti, aici incidența a ajuns la valoarea de 4,35 la mie.

Pentru ambele cazuri, CJSU a emis hotărâri de aplicare a restricţiilor prevăzute în situaţiile în care incidenţa este mai mare de 4 la mie.

ADVERTISEMENT

Astfel, pe timp de weekend, circulaţia persoanelor este interzisă după ora 20:00, fără o justificare menționată în declaraţie, iar magazinele se vor închide la ora 18:00. Aceste restricţii se aplică până când scade incidența sub 3,5 la mie.

Restricții și în privința funcționării restaurantelor și a localurilor

În privința acestor localități, celelalte restricţii se vor aplica tot timpul, printre care suspendarea activităţilor la interior a restaurantelor şi cafenelelor, închiderea sălilor de spectacol sau a cluburilor, interzicerea evenimentelor cu public numeros în spaţiu deschis.

ADVERTISEMENT

Conform măsurilor în vigoare, la depășirea incidenței de 3 la mie este interzisă organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte; este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor; în cazul activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă activitatea doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități; este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

În prezent, alte două localități din Arad se apropie de pragul carantinei. În Moneasa şi Fântânele sunt înregistrate incidenţe de 2,4, respectiv 1,88 la mia de locuitori, acestea fiind cele mai mari din judeţ după Dezna şi Igneşti, anunță Agerpres.

ADVERTISEMENT

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 24.022 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care 11 în ultimele 24 de ore.

În total, au fost înregistrate 977 de decese la persoanele care s-au infectat cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri