News

Două mame din Craiova puse să măture un loc de joacă, după ce au fost prinse că aruncau cojile de semințe pe jos. Imagini virale

Două mame din Craiova au fost obligate de polițiști să măture pe jos după ce au spart semințe în parc și au aruncat cojile pe unde au apucat.
21.03.2023 | 21:02
Doua mame din Craiova puse sa mature un loc de joaca dupa ce au fost prinse ca aruncau cojile de seminte pe jos Imagini virale
ADVERTISEMENT

Două mame din Craiova au fost obligate să măture pe jos după ce au spart semințe în parc și au aruncat cojile pe asfalt. Polițiștii le-au amendat cu 2.500 de lei, dar le-au pus o mătură în mână și le-au transmis să curețe asfaltul pe care l-au murdărit cu pasiunea lor.

Două mame din Craiova, puse să măture cojile de semințe

Femeile ieșiseră în parc alături de copii, însă de plictiseală s-au gândit că ar fi o idee bună să mănânce semințe. Doar că, se pare că le-a fost prea greu să arunce cojile la gunoi, astfel că au preferat să facă o mizerie de nedescris pe asfalt, spre nemulțumirea celorlalte persoane prezente în parc.

ADVERTISEMENT

Întâmplarea face ca doi agenți ai Poliției Locale Craiova să patruleze în acel moment în zonă, astfel că au observat mizeria făcută de cele două femei. Fără să stea pe gânduri le-au amendat pe oltence cu 2.500 de lei și le-au pus în mână o mătură, pe care femeile au folosit-o pentru a face curat.

Întâmplarea a fost prezentată pe Facebook chiar de către Poliția Locală a Municipiului Craiova, astfel că postarea a devenit virală, în câteva ore sute de oameni alegând să dea share, comentariu sau like la postare. În cele din urmă comentariile la postare au fost blocate, probabil pentru că nu toți cetățenii din Craiova au apreciat întreaga întâmplare.

ADVERTISEMENT

”#ATÂT_AU_PUTUT…două “doamne”, din Craiova, V.M. în vârstă de 22 ani și M.S.A. în vârstă de 42 de ani, s-au gândit să dea o lecție de educație copiilor despre civilizație, în incinta locului de joacă de la “Simplon”, “tocând” o punga de semințe ale căror coji le-au aruncat pe jos, stând efectiv cu picioarele în propria mizerie.

Atunci cand au fost depistate de către polițiștii locali, una dintre contraveniente a devenit și recalcitrantă, deși știa ce făcuse, părându-i-se un fapt normal să arunce cojile de semințe pe jos, și in incinta unui loc de joacă. Au fost sancționate contravențional cu amenzi în cuantum de 2.500 lei, iar ca măsura complementară s-a dispus curățarea domeniului public”, a transmis Poliția Locală din Craiova.

ADVERTISEMENT

Potrivit legii, în România persoanele care mănâncă semințe pe stradă sau în parcuri riscă uriașe, de sute de lei, și pot fi obligați să curețe locul în care au făcut mizerie. Dacă oamenii legii sunt îngăduitori, oamenii pot scăpa doar cu avertisment, mai ales dacă aleg să facă curat. Doar în primele 6 luni ale anului 2021 s-au dat sancțiuni contravenționale în valoare de 68.000 de lei pentru mâncatul de semințe și aruncarea cojilor pe jos în țara noastră.

”Au fost și cazuri în care unii dintre tinerii surprinși aruncând coji de semințe pe jos au cooperat cu polițiștii locali, în sensul că au dat curs solicitării acestora de a curăța singuri locurile respective.

ADVERTISEMENT

Aceștia au fost sancţionați doar cu avertismente. Acţiunile de control vor avea caracter permanent, aplicându-se de câte ori va fi cazul sancţiuni contravenţionale cu scopul de a menţine curăţenia”, povesteau reprezentanții Poliției Locale Sector 6 în urmă cu doi ani, conform Click.

ADVERTISEMENT
Tags: