News

Două mașini din România, implicate într-un tragic accident în Bulgaria. Doi ucraineni au murit. Un copil e în stare gravă

Două mașini înmatriculate în România au fost implicate într-un tragic accident produs în Bulgaria. În urma evenimentului, doi ucraineni au murit. Alți doi români sunt în stare gravă.
09.08.2022 | 11:12
Doua masini din Romania implicate intrun tragic accident in Bulgaria Doi ucraineni au murit Un copil e in stare grava
Încă un accident grav în Bulgaria, cu români implicați. Doi ucraineni au murit. Sursa foto (ilustrativ): postedia.com
ADVERTISEMENT

Un cuplu din Ucraina a decedat și doi cetăţeni români au fost răniţi grav într-un accident rutier produs în Bulgaria.

Încă un accident grav în Bulgaria, cu români implicați. Doi ucraineni au murit. Coliziune între trei mașini

În evenimentul rutier de la sud de Dunăre au fost implicate trei autoturisme, din care două înmatriculate în România, iar alta în Ucraina, anunță Ministerul Afacerilor Externe de la București.

ADVERTISEMENT

Din comunicatul MAE aflăm că Ambasada României în Bulgaria a fost informată cu privire la un accidentul rutier pe data de 8 august 2022.

Impactul a avut loc luni, la orele 13.30, între localitățile Tsarichino și Kremena. În urma accidentului, două persoane de cetățenie română au fost rănite, iar alte două persoane, de cetățenie ucraineană, au decedat. În accident au mai fost implicați alți patru cetățeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări.

ADVERTISEMENT

Se pare că cei doi cetățeni din Ucraina erau un cuplu. Copilul lor, aflat în mașină, se află în stare gravă la spital, notează publicația bulgară Bulgaria.postsen.

Presa din țara vecină scrie că vinovat de accident ar fi șoferul mașinii din Ucraina, care a intrat pe contrasens.

ADVERTISEMENT

Care e starea cetățenilor români răniți în accident

În stare extrem de gravă se află și cei doi români răniți în acest accident. Ei sunt internați la terapie intensivă, respectiv chirurgie, mai precizează MAE.

”Din informaţiile obţinute de la reprezentanţii spitalului, cele două victime, cetăţeni români, se află în stare gravă, internate la terapie intensivă, respectiv chirurgie, fiind luate toate măsurile necesare pentru acordarea asistenţei medicale specifice”, a adăugat instituția din România.

ADVERTISEMENT

În plus, MAE a informat că autorităţile locale bulgare au deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs accidentul.

”Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară din partea familiei persoanelor afectate. Personalul consular efectuează, totodată, demersurile necesare pentru identificarea şi notificarea familiilor din România ale persoanelor rănite în urma accidentului”, au menţionat reprezentanţii ministerului.

MAE amintește că românii pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

ADVERTISEMENT