News

Două mașini și un autocar, implicate într-un accident în Bistriţa-Năsăud. Un șofer a fost rănit

Două mașini și un autocar au intrat în coliziune într-o localitate din județul Bistriţa-Năsăud. În urma impactului, un șofer a fost rănit și transportat la spital.
11.11.2021 | 14:56
Doua masini si un autocar implicate intrun accident in BistritaNasaud Un sofer a fost ranit
ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc, mai exact, pe Drumul Naţional 17, în zona localităţii Şintereag din judeţul Bistriţa-Năsăud. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de salvare, iar timp de un sfert de oră, traficul în zonă a fost blocat.

Ulerior, s-a circulat timp de 40 de minute, pe un singur sens, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Crina Sîrb.

ADVERTISEMENT

Șoferii au fost testați cu aparatul etilotest

În momentul producerii accidentului, șoferul rănit, în vârstă de 40 de ani, a fost proiectat de autocar într-un alt autoturism.

”Din primele date, un autocar condus de un bărbat de 30 de ani din Vaslui, ce se deplasa pe direcţia Bistriţa către Beclean, în apropierea localităţii Viile Cristurului a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani din Bistriţa, care ulterior a fost proiectat într-un autoturism ce se deplasa în aceeaşi direcţie, condus de o femeie de 43 de ani din Bichigiu.

ADVERTISEMENT

În urma impactului, pe lângă pagubele materiale, şoferul de 40 de ani a fost rănit, necesitând transportul la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate” a transmis reprezentantul IPJ Bistriţa-Năsăud.

În autocar s-au aflat zece persoane și din fericire nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Oamenii legii veniți în zonă i-au testat cu aparatul etilotest pe toți conducătorii auto, rezultatele fiind negative.

ADVERTISEMENT

S-a deschis o anchetă în acest caz, dar și un dosar penal. Urmează, conform procedurii, să se stabilească în următoarea perioadă cauzele şi modalitatea producerii evenimentului.

Un alt accident rutier în județul Bistrița

În urmă cu o zi, în județul Bistrița a mai avut loc un accident rutier,  pe DN 17, la Uriu. Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost rănit, după ce mașina lui a intrat în coliziune cu a unui al șofer, în vârstă de 36 de ani.

ADVERTISEMENT

Rănitul a fost dus la spital și și în acest caz s-a pornit o anchetă.

 ”O autoutilitară condusă de un bărbat de 36 de ani din Căianu Mic, care circula pe Drumul Județean 171, a intrat în coliziune cu un autoturism care se deplasa pe Drumul Național 17, condus de un bărbat de 63 de ani din Beclean”, au informat oamenii legii, conform ziardebistriața.ro

Cum putem evita accidentele rutiere. Explicația pilotului Titi Aur

Renumitul pilot de raliuri, Titi Aur spune că șoferii trebuie să conducă cu prudență de fiecare dată în trafic și să nu se încumeteze să se ia la întrecere cu un alt șofer. În caz contrar, există posibilitatea să se confrunte cu un accident rutier.

”Adică dacă ceilalți merg mai repede înseamnă că se poate și eu sunt ăla fraier care merge prea cuminte. Și atunci încep să merg mai tare.

Fiecare îl influențează pe cel de lângă el și începem să mergem din ce în ce mai tare și mai apoape de cel din față. La asta tinde subconștientul. E efectul de turmă.

Ce trebuie să știu eu, cel de la volan? Că în astfel de condiții apare efectul de turmă și eu nu trebuie să intru în jocul ăsta.

Trebuie să păstrez viteza și distanța, iar dacă cel din spatele meu e prea aproape de mine, eu nu pot să fac altceva decât să măresc și mai mult distanța față de mașina din fața mea, ca în cazul unei frânări mai violente a celor din față, eu să am unde să frânez mai lent, să mă protejez și de cel din spatele meu”, a spus Titi Aur la Digi 24.

ADVERTISEMENT