Sport

Două meciuri amicale pentru România U21 în luna septembrie! Naționala lui Florin Bratu își măsoară forțele cu două puteri ale Europei

România U21 pregătește atent Campionatul European din 2023, turneu final găzduit de țara noastră împreună cu Georgia. FRF a parafat două super amicale în septembrie pentru micii „tricolori”.
29.07.2022 | 15:48
Doua meciuri amicale pentru Romania U21 in luna septembrie Nationala lui Florin Bratu isi masoara fortele cu doua puteri ale Europei
Două meciuri amicale pentru România U21 în luna septembrie! Naționala lui Florin Bratu își măsoară forțele cu două puteri ale Europei. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România U21 va avea parte de două super meciuri amicale în luna septembrie. Selecționata lui Florin Bratu va înfrunta reprezentativele similare ale Spaniei și Olandei. Ambele confruntări se vor juca la Cluj-Napoca.

Amicale de lux pentru România U21 în luna septembrie

„Tricolorii” mici se pregătesc pentru EURO U21 2023, competiție la care România va fi gazdă alături de Georgia. Țara noastră este calificată automat la turneul final, astfel că reprezentativa de tineret joacă doar meciuri amicale pe durata preliminariilor.

ADVERTISEMENT

În luna septembrie, naționala lui Florin Bratu va da piept cu două dintre forțele Europei, Spania U21 și Olanda U21. Ambele jocuri se vor vedea la televizor pe programul TVR 1.

Când și unde se joacă meciurile cu Spania U21 și Olanda U21

  • 23 septembrie: România U21 – Spania U21, ora 18:00, Cluj Arena
  • 27 septembrie: România U21 – Țările de Jos U21, ora 18:00, stadion „Dr. Constantin Rădulescu”
ADVERTISEMENT

Cele două arene din Cluj Napoca, Cluj Arena și „Dr. Constantin Rădulescu”, vor găzdui partide și la Campionatul European de tineret de anul viitor.

Spania și Olanda, adversarele României din septembrie sunt și ele calificate la turneul final.

Cele două stadioane, Cluj Arena și “Dr. Constantin Rădulescu”, vor găzdui meciuri la Campionatul European U21 din 2023. Ibericii sunt cvintupli campioni europeni la această categorie de vârstă, au terminat preliminariile cu opt victorii din opt posibile și la la nouă puncte distanță de ocupanta locului doi, Slovacia.

ADVERTISEMENT

Olanda a cucerit titlul european la U21 în 2006 și 2007 și a câștigat și ea grupa de calificare, cu opt succese și două rezultate de egalitate.

Meciuri de verificare și pentru reprezentativa de seniori

În ultima parte a acestui an, naționala de seniori a României va juca și ea două meciuri de verificare. Selecționata pregătită de Edi Iordănescu se va duela cu Slovenia (17 noiembrie, pe Cluj Arena) și cu Republica Moldova (29 noiembrie, la Chișinău).

ADVERTISEMENT

Cele două partide au fost organizate înainte începerea campaniei de calificare la EURO 2024, dar, până atunci, „tricolorii” mai au de disputat două meciuri din UEFA Nations League, contra Finlandei (deplasare) și Bosniei (acasă). Orele de start ale celor două meciuri vor fi stabilite de UEFA și anunțate ulterior.

ADVERTISEMENT
Tags: