News

Două orașe rămân în carantină și după 15 mai! Nicio schimbare pentru Suceava și Țăndărei

09.05.2020 | 17:41
Doua orase raman in carantina si dupa 15 mai Nicio schimbare pentru Suceava si Tandarei
ADVERTISEMENT

Două orașe rămân în carantină și după 15 mai! Deși de la această dată s-au anunțat mai multe măsuri de relaxare, acestea nu se aplică în cazul Sucevei și nici pentru Țăndărei.

Două orașe rămân în carantină și după 15 mai!

Concret, măsurile de carantină și restricțiile instituite anterior pentru unele localități se mențin și după 15 mai, când la nivelul României măsurile impuse pentru combaterea răspândirii coronavirusului se relaxează.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre mai multe localități care intră sub această regulă. Astfel, conform unui proiect al MAI, vizate sunt municipiul Suceava şi zona limitrofă.

Nicio schimbare pentru Suceava și Țăndărei

Aceasta este formată din comunele Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, 6 Moara, Șcheia, Pătrăuți şi Mitocu Dragomirnei.

ADVERTISEMENT

La fel se întâmplă și cu orașul Țăndărei din județul Ialomița, cartierul Bendea din orașul Babadag, județul Tulcea, localitatea Vadu Crișului, județul Bihor și cartierul Poșta din municipiul Buzău, județul Buzău.

Reevaluarea măsurilor se va realiza la solicitarea comitetelor județene pentru situații de urgență, pe baza analizelor realizate de către direcțiile de sănătate publică și avizate de către INSP.

ADVERTISEMENT

Potrivit documentului, după 15 mai va exista obligaţia de a purta măşti de protecţie în spaţiile publice închise, în spaţiile comerciale, în mijloacele de transport în comun sau la locul de muncă.

Se recomandă, totodată, adoptarea următoarelor măsuri: rămânerea în locuinţă/gospodărie a persoanelor care prezintă semne şi simptome de viroză respiratorie şi informarea medicului de familie şi evitarea intrării în spaţiile aglomerate de orice tip dacă nu este strict necesar.

ADVERTISEMENT

Rămân în vigoare mai multe interdicţii printre care organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte întruniri în spaţii deschise. Mai sunt interzise activităţile culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment, jocuri de noroc, de tratament balnear, desfăşurate în spaţii închise.

 

ADVERTISEMENT
Tags: