News

Două paciente de la Maternitatea Buzău, confirmate pozitiv cu noul coronavirus

19.05.2020 | 19:26
Doua paciente de la Maternitatea Buzau confirmate pozitiv cu noul coronavirus
ADVERTISEMENT

Maternitatea Buzău este subiectul unei anchete epidemiologice după ce autoritățile de sănătate publică din Buzău au identificat două femei confirmate cu Covid-19 în interiorul maternității.

Două paciente de la Maternitatea Buzău, confirmate pozitiv cu noul coronavirus

Conform news.ro, una dintre gravide venea dintr-un focar de coronavirus, însă a doua femeie nu știe de unde s-a infectat cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Prima femeie, în vârstă de 23 de ani, a ajuns în spital direct din focarul de Covid-19 de la Râmnicelu, și a născut luni, 18 mai, un copil perfect sănătos.

Știind că vine dintr-un focar, medicii au cazat-o într-un salon special amenajat pentru infectații de Covid-19, fiind izolată de restul lumii. După ce a venit confirmarea faptului că femeia e bolnavă, s-a decis transferul ei la spitalul de suport din Râmnicu Sărat.

ADVERTISEMENT

Bebelușul femeii a rămas la Maternitatea Buzău, la secția de Neonatologie. Copilul a fost testat, însă rezultatul nu a sosit deocamdată.

Copilul a fost izolat în incubator şi este internat în sectia Neonatologie. Nou-născului i s-a prelevat test pentru Covid 19 şi se asteaptă rezultatul. Pacienta este asimptomatică, având o stare generală bună”, a declarat Adrian Bunilă, purtătorul de cuvânt al SJU Buzău.

ADVERTISEMENT

Ambele femei bolnave de Covid-19 au fost transferate la Râmnicu Sărat

Al doilea caz de infectare este o femeie venită în maternitate cu o boală oncologică, confirmată ulterior cu infecție cu coronavirus. La fel ca și în cazul primei femei, s-a dispus transferul gravidei la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.

În aceste condiții a fost dispusă dezinfectarea Maternității Buzău, iar DSP a ordonat testarea tuturor cadrelor medicale care au intrat în contact cu cele două bolnave. Ancheta epidemiologică va stabili dacă mai există și alți bolnavi.

ADVERTISEMENT

Buzău s-a transformat în ultima săptămână într-un focar de infecție cu noul coronavirus, fiind înregistrate până acum 141 de astfel de cazuri la nivelul județului. Spitalul Județean Buzău este considerat momentan un focar de infecție și specialiștii DSP încearcă să limiteze proporțiile dezastrului în timp record.

ADVERTISEMENT
Tags: