News

Două persoane au murit împușcate, după a 3-a noapte de proteste violente din Wisconsin, SUA

26.08.2020 | 16:53
Doua persoane au murit impuscate dupa a 3a noapte de proteste violente din Wisconsin SUA
ADVERTISEMENT

O nouă serie de proteste violente în Statele Unite ale Americii, de data aceasta în Wisconsin, s-a lăsat cu doi morți.

Trei protestatari au fost împușcați, dintre care doi au decedat, în a 3-a noapte de proteste din Wisconsin, după uciderea lui Jacob Blake.

ADVERTISEMENT

Tânărul afro-american Jacob Blake a fost împușcat în spate de către polițiști, astfel că băiatul a rămas paralizat de la brâu în jos.

Doi oameni au murit împușcați în Wisconsin, în a 3-a noapte de proteste violente

Focuri de armă au fost auzite pe strazăile din Kenosha, Wisconsin, în a 3-a noapte de proteste după împușcarea unui tânăr afro-american.

ADVERTISEMENT

„Împușcăturile s-au soldat cu două decese, în timp ce a 3-a persoană împușcată a fost transportată la spital, însă e în afara oricărui pericol”, au declarat reprezentanții Poliției din Kenosha.

Imaginile video au surprins mai multe scene dramatice pe străzile orașului, cu mai mulți oameni împușcați de ceea ce pare a fi un tânăr alb care nu avea nicio legătură cu protestele.

ADVERTISEMENT

Orașul Kenosha e zguduit de proteste după ce tânărul Jacob Blake a fost împușcat. Tânărul de 29 de ani a rămas paralizat, motiv pentru care sute de protestatari violenți au luat cu asalt orașul și s-au războit cu forțele de ordine care au ripostat cu armamentul din dotare, însă nu s-a folosit muniție de război, conform The Telegraph.

Polițiștii susțin că un tânăr a tras asupra mulțimii de protestatari, în condițiile în care polițiștii nu au folosit muniție de război care ar fi putut ucide protestatarii.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii îl caută pe acest tânăr, care ar fi tras cu o pușcă. „Sunt extrem de încrezător că-l vom prinde în cel mai scurt timp”, a declarat unul dintre șefii poliției din localitate.

Familia îndurerată vrea să se facă dreptate pentru fiul împușcat de polițiști, însă a îndemnat protestatarii la calm în mijlocul protestelor violente.

America este sub asediul protestelor după ce polițiștii continuă să comită abuzuri împotriva comunității de culoare, semn că această instituție nu știe să învețe din greșelile trecutului.

ADVERTISEMENT
Tags: