News

Două persoane au murit în Austria, după ce o stâncă s-a prăbușit peste un grup de turiști

08.07.2020 | 22:20
Doua persoane au murit in Austria dupa ce o stanca sa prabusit peste un grup de turisti
ADVERTISEMENT

Două persoane au murit și opt au fost rănite grav după ce o stâncă s-a prăbușit pe un traseu turistic dintr-un defileu din Austria.

Două femei, în vârstă de 51 și 21 de ani au murit miercuri, 8 iulie, în timp ce alți opt drumeți au fost grav răniți, după ce o stâncă s-a prăbușit peste ei.

ADVERTISEMENT

Accidentul s-a produs în defileul Barenschutzklamm, la nord de Graz, în Austria, un loc frecventat de foarte mulți turiști.

O stâncă s-a prăbușit peste turiști în Austria, în timpul unei drumeții

Zeci de salvatori au intervenit în zonă și au fost asistați de patru elicoptere, conform Libertatea. Femeile decedate sunt din Ungaria, respectiv Austria, și au plătit cu prețul vieții drumeția din Barenschutzklamm.

ADVERTISEMENT

În jurul orei 12:00, ora locală, o stâncă s-a desprins și s-a prăbușit peste scările care traversează defileul, mai mulți bolovani lovind din plin oamenii care se aflau în acel moment pe scări.

Defileul este inaccesibil, astfel că salvatorii au fost nevoiți să coboare pe rocile abrupte și au ajuns într-o oră la locul accidentului. Șoții femeilor decedate au asistat șocați la întreaga scenă și nu au avut cum să-și ajute partenerele de viață.

ADVERTISEMENT
2 persoane au murit în Austria în timpul prăbușirii unor bolonavi
2 persoane au murit în Austria în timpul prăbușirii unor bolonavi

Dintre cele 8 persoane rănite, una se află în stare gravă la spital. Bärenschützklamm este un defileu faimos în Austria, cu peste 150 de scări, ce pleacă de 350 de metri înălțime și ajunge la 1.100 de metri deasupra nivelului mării.

Știre în curs de actualizare

Tags: