ADVERTISEMENT
News

Două persoane au murit într-un atac armat în Germania. Agresorul a reușit să fugă

Un bărbat și o femeie au fost uciși într-un atac armat într-un orășel din Germania.
Autor: Anca Flondor | 17.06.2021 | 18:50
Două persoane au murit într-un atac armat în Germania. Agresorul a reușit să fugă
Două persoane au murit într-un atac armat în Germania. Agresorul a reușit să fugă. Sursa foto: hepta.ro

Două persoane și-au pierdut viața după ce au fost ucise de un bărbat în centrul orașului Espelkamp din vestul Germaniei. Poliția nu a reușit să-l identifice pe agresor.

ADVERTISEMENT

Potrivit primelor declarații făcute de poliție, nimic nu indică faptul că ar fi vorba despre un act de terorism.

Două persoane au murit într-un atac armat în Germania

Un bărbat și o femeie au murit în orășelul Espelkamp din vestul Germaniei. Una dintre persoane a fost găsită pe stradă, iar cealaltă în interiorul unei case. Polițiștii exclud un posibil act terorist.

ADVERTISEMENT

Agresorul a reușit să scape și nu a fost identificat. Jurnaliștii din Germania au scris că ar putea fi vorba despre o crimă din gelozie. Potrivit cotidianului Bild, la fața locului au fost trimise forțe speciale.

“Conform informațiilor inițiale, se pare că este vorba mai degrabă despre o crimă decât despre un act de terorism”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției germane.

ADVERTISEMENT

Bild și Westfalen Blatt susțin că forțele de ordine au demarat o amplă acțiune pentru a-l căuta pe agresor  și pentru a-l putea identifica. Poliția nu a remis însă niciun comunicat.

Espelkamp, un oraș cu aproximativ 20.000 de locuitori și se află în landul Renania de Nord-Westfalia, în vestul Germaniei.

ADVERTISEMENT

Mai multe incidente au avut loc în Germania

În Germania au avut loc incidente violente în urma cărora și-au pierdut viața mai multe persoane. La începutul acestei luni un bărbat a fost împușcat mortal pe stradă la Hanovra. Zeci de polițiști au fost mobilizați, dar agresorii au reușit să fugă cu două autoturisme.

În 2020, un român și-a pierdut viața într-un atac armat la Hanau, în apropiere de Frankfurt. 9 persoane au murit în acel incident. Criminalul a deschis focul  în două baruri cu specific oriental din orașul Hanau,

ADVERTISEMENT

Autorul atacului, în vârstă de 43 de ani, s-a dus acasă și-a ucis mama, iar apoi s-a sinucis. Anchetatorii au declarat că bărbatul a acționat pe baza unor convingeri rasiste.

Înainte de a comite fapta, agresorul a postat pe Youtube un videoclip cu teorii conspiraționiste și xenofobe în limba engleză. De asemenea a fost găsită și o scrisoare în care își exprima opiniile.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!