News

Două persoane cu Covid-19, dintr-o localitate carantinată, prinse de jandarmi când mergeau la un priveghi

14.10.2020 | 15:32
Doua persoane cu Covid19 dintro localitate carantinata prinse de jandarmi cand mergeau la un priveghi
ADVERTISEMENT

Două persoane infectate cu Covid-19, aflate într-o localitate carantinată din județul Galați, au fost prinse de jandarmi în momentul în care încercau să meargă la priveghiul unei rude.

Incidentul a avut loc în cursul serii de marți, 13 octombrie, și a fost anunțat pe pagina de Facebook a Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

ADVERTISEMENT

Extrem de senini, cei doi au spus, în momentu în care au fost întrebați despre motivul deplasării și direcția în care intenționează să meargă, că vor să iasă din zona de carantină pentru a merge la priveghiul unei rude.

Două persoane din Galați, infectate cu Covid-19, au plecat la un priveghi, dintr-o localitate în carantină

Potrivit comunicatului emis de Inspectoratul de Jandarmi Județean Galati, marti seara, echipajul de jandarmerie aflat în filtrul instituit pe DN 25, strada Blăjenii de Sus din comuna Ivești, a observat un autoturism care se deplasa către punctul de ieșire din zona de carantină.

ADVERTISEMENT

Imediat, autoturismul a fost oprit, iar în acesta se aflau un bărbat de 27 de ani și o femeie de 24 de ani, ambii având domiciliul în zona carantinată.

”Marți, 13 octombrie, la ora 19:35, echipajul de jandarmerie aflat în filtrul instituit pe DN25, strada Blăjenii de Sus din comuna Ivești, a observat un autoturism care se deplasa către punctul de ieșire din zona de carantină.

ADVERTISEMENT

Autoturismul a fost interceptat și oprit, iar în interiorul lui au fost identificate două persoane, bărbat (27 ani) și femeie (24 ani), ambii având domiciliul în zona carantinată.

Fiind întrebați despre motivul deplasării și direcția în care intenționează să meargă, cei doi au comunicat jandarmilor că solicită să iasă din zona de carantină pentru a merge la priveghiul unei rude.

ADVERTISEMENT

În momentul în care jandarmii au verificat lista persoanelor aflate în carantină au observat că cei doi figurează ca fiind infectați cu virusul SARS CoV-2 și carantinați la domiciliu.”, se arată în comunicat.

Dosar penal pentru cei doi gălățeni

Curajul celor doi gălățeni de a încerca să plece din localitatea carantinată, deși erau infectați cu noul coronavirus, îi va costa destul de scump.

”Persoanele au fost conduse la domiciliul declarat pentru carantină, iar pe numele acestora a fost întocmit dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”. Cercetările sunt continuate de către poliție.”, mai anunță Jandarmeria.

ADVERTISEMENT
Tags: