News

Două petiții online au fost deschise față de senatoarea Diana Șoșoacă. Semnatarii cer dosar penal și ridicarea imunității

Internauții au lansat două petiții online împotriva senatoarei Diana Șoșoacă. Aceștia cer dosar penal și ridicarea imunității parlamentare.
21.10.2021 | 20:23
Doua petitii online au fost deschise fata de senatoarea Diana Sosoaca Semnatarii cer dosar penal si ridicarea imunitatii
ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă, una dintre figurile cele mai cunoscute ale antivacciniștilor din România, a creat un val de antipatie în rândul cetățenilor din țară care respectă măsurile din pandemie și consideră că vaccinarea este soluția pentru ieșirea din criza sanitară.

Contra senatoarei independente au fost lansate două petiții online. Semnatarii acestora cer dosar penal și ridicarea imunității parlamentare pentru avocată.

ADVERTISEMENT

Peste 15.000 de cetățeni au semnat două petiții împotriva Dianei Șoșoacă. Se cere dosar penal și ridicarea imunității

Prima petiție a apărut în mediul online marți, cu o zi înainte ca Diana Șoșoacă să se dea din nou în spectacol, de această dată de la microfonul Parlamentului României.

În ziua votului pentru Cabinetul Dacian Cioloș, senatoarea s-a prezentat, ca de obicei, fără mască, făcând din nou declarații controversate.

ADVERTISEMENT

”Nu am crezut că o să fac vreodată o petiție online și nici nu știu cum să o duc mai departe, dar este un început. Vreau să o văd pusă sub acuzare pe madam pentru instigare, pentru zădărnicirea luptei împotriva bolilor și pentru genocid!

Nu cunosc terminologia și legile ala cum ar trebui, dar un taximetrist primește amendă pentru nepurtarea unei măști, în schimb, ea este lăsată liberă. Cum se poate așa ceva?”, se întreabă inițiatoarea petiției împotriva senatoarei Diana Șoșoacă.

ADVERTISEMENT

Până la ora publicării acestui articol, peste 14.500 de cetățeni au semnat online această petiție.

A doua petiție contra senatoarei Diana Șoșoacă, lansată miercuri

În cursul zilei de miercuri, 20 octombrie, Asociația Mișcarea pentru Democrație Directă a lansat o altă petiție, de această dată contra Dianei Șoșoacă și a co-liderului AUR, George Simion.

ADVERTISEMENT

Autorii petiției îi acuză pe cei doi politicieni că nu au respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, au comunicat informații false și sunt considerați printre principalii autori morali ai dezastrului umanitar ce se desfășoară în România.

”Cerem Procurorului General al României să solicite ridicarea imunității parlamentare a doamnei senator Diana Iovanovici Șoșoacă și a domnului deputat George Simion (presedinte AUR) și declanșarea urmăririi penale împotriva lor! 

A fost destul! Trebuie oprită această nebunie. Românii mor în chinuri sufocându-se, acasă sau prin spitale!

Considerăm că intervenția autorităților de drept este absolut necesară, în caz contrar, acestea putând fi învinovățite de complicitate”, au motivat, printre altele, cei de la Asociația Mișcarea pentru Democrație Directă. Această petiție a strâns până acum 600 de semnături.

ADVERTISEMENT