News

Două piețe închise în București din cauza neregulilor! Amenzi usturătoare pentru altele

15.04.2020 | 15:31
Doua piete inchise in Bucuresti din cauza neregulilor Amenzi usturatoare pentru altele
ADVERTISEMENT

Două piețe importante din București au fost închise de ANPC din cauza neregulilor găsite în ceea ce privesc măsurile de prevenirea a răspândirii coronavirus.

Două piețe închise în București din cauza neregulilor! Amenzi usturătoare pentru altele

Piața Gorjului și Piața Titan 2 – Miniş din Capitală au fost închise temporar de ANPC din cauza riscului răspândirii COVID-19. Decizia este una în vigoarea până la remedierea neregulilor găsite în unitățile comerciale.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 15 aprilie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a luat decizia de a închide temporar Piaţa Gorjului şi Piaţa Titan 2 – Miniş. Măsura autorităților statului nu va fi ridicată până când deficiențele constatate nu vor fi rezolvate.

Pe lângă această suspendare a activității, agenții ANPC au aplicat amenzi de 30.000 de lei pentru neregulile găsite. La Piaţa Veteranilor din sectorul 6 al Capitalei a fost dată o amendă de 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor ordonanţei militare numărul 3.

ADVERTISEMENT

“S-a dispus închiderea Pieţei Gorjului, precum şi a Pieţei Titan 2 – Miniş, până la remedierea neregulilor constatate, măsură dublată şi de sancţionarea operatorilor economici care deţin pieţele cu amenzi în valoare de 30.000 lei, toate acestea fiind cauzate de nerespectarea prevederilor Ordonanţelor militare referitoare la măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19

Nu se respecta distanţa socială dintre comercianţi, numărul de persoane care să se afle în acelaşi timp în incintă, prezenţa dezinfectantelor la dispoziţia comercianţilor şi cumpărătorilor”, se arată în comunicatul ANPC.

ADVERTISEMENT

Nereguli descoperite și la alte piețe din Capitală

În acțiunea lor de verificare întreprinsă miercuri, inspectorii ANPC au mai descoperit la Piaţa Crângaşi că nu erau respectate prevederile ordonanţelor militare.

S-au constatat deficienţe de marcare a zonei destinate, iar la accesul consumatorilor nu era spaţiu corespunzător între tarabe. Din acest motiv, operatorul economic care deţine centrul comercial a primit avertisment. Neregulile au fost remediate în timpul controlului, activitatea în piaţă fiind oprită timp de două ore.

ADVERTISEMENT

”Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor va continua campania de verificări ocazionată de sărbătorile pascale şi în zilele următoare, pentru a se asigura că prevederile legislaţiei privind drepturile consumatorilor, precum şi cele ale Ordonanţelor militare sunt respectate cu stricteţe, acestea reprezentând prioritatea activităţii instituţiei”, se mai menționează în comunicat.

ADVERTISEMENT