Life

Două posturi TV din Ucraina vor fi retransmise pe teritoriul României. Decizia luată de CNA

CNA a luat decizia ca două posturi TV din Ucraina să fie retransmise pe teritoriul României. Este vorba despre Espreso TV și Rada TV. Află cum pot fi accesate.
25.03.2022 | 15:08
Doua posturi TV din Ucraina vor fi retransmise pe teritoriul Romaniei Decizia luata de CNA
ADVERTISEMENT

Espreso TV și Rada TV, două posturi TV din Ucraina, au solicitat retransmisia pe teritoriul României. Cele două televiziuni pot fi preluate de cabliștii din România fără să ceară acorduri, potrivit deciziei luate de Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Două posturi TV din Ucraina vor fi retransmise pe teritoriul României

Solicitarea a fost discutată în cadrul ședinței CNA de joi, așa cum prevede procedura. Această solicitare a venit din partea Consiliului Național al Televiziunii și Radiodifuziunii din Ucraina și a companiei Limited Liability Company Goldberry.

ADVERTISEMENT

După această ședință, forul audiovizual a transmis tuturor operatorilor de cablu că pot retransmite cele două posturi fără să solicite acorduri de transmisie din partea acestora.

„CNA informează distribuitorii de servicii de programe că pot retransmite cele două posturi fără a solicita acorduri de retransmisie din partea Rada TV şi Espreso.”, se arată în comunicatul CNA, notează Paginademedia.ro.

ADVERTISEMENT

Rada TV este canalul oficial al parlamentului ucrainean și este finanțat din bugetul de stat. A fost lansat în anul 1998 ca un canal care transmitea exclusiv ședințele Parlamentului.

Anul trecut, în decembrie, Rada TV a devenit un post de știri cu emisie 24 de ore din 24.

Espreso TV este un post privat de televiziune și a început să transmită din noiembrie 2013. Postul a transmis online, în toată lumea, evenimentele din timpul Euromaidan, protestele pro-europene din Ucraina care au avut loc în luna noiembrie 2013.

ADVERTISEMENT

Cum pot fi accesate cele două posturi

Semnalul pentru postul Rada TV poate fi accesat la: rtmp://83.142.234.243/20220224/pgm – link YouTube

Amos 7 (4°W), transponder 12 341, SR 17 900, polarizare (H), FEC ¾

Hotbird 13 (13,0°E) transponder 10 930, polarizare H, SR 30 000, FEC 2/3

Hotbird 13 (13,0°E) transponder 11 219, polarizare H, SR 29 900, FEC 3/5

De asemenea, semnalul pentru Espreso TV se poate accesa la:

satelit Astra 4A, operator SES AB (Suedia), parametrii orbitali – 5° longitudine Est, frecvenţa 12 072 MHz, rata simbol 27,5 Msymbs/s, FEC ¾, polarizare orizontală, termen de distribuţie a programului open-source, DVB-S, MPEG-4 (SD).

ADVERTISEMENT