Life

Două posturi TV închise ar putea fi relansate. Ce pregătește TVR

TVR le pregătește o surpriză telespectatorilor. TVR Cultural și TVR Info se vor afla din nou în grila de programe, după ce s-a renunțat la ele în anii 2012 și 2015.
10.02.2022 | 13:45
Doua posturi TV inchise ar putea fi relansate Ce pregateste TVR
Două posturi TV închise ar putea fi relansate. Ce pregătește TVR. Sursă foto: Tvr.ro
ADVERTISEMENT

TVR vrea să redeschidă două posturi care au fost închise în urmă cu ani buni.

Consiliul de Administrație al TVR a decis ca TVR Cultural și TVR Info să fie redeschise, după ce s-a renunțat la ele în anii 2012 și 2015 din motive financiare.

Cele două posturi Tv au fost închise pe vremea când instituția era condusă de Claudiu Săftoiu.

Două posturi TV închise ar putea fi relansate. Ce pregătește TVR

Conducerea TVR a anunțat că TVR Info și TVR Cultural vor fi redeschise cât de curând, potrivit Paginademedia.ro. Acest subiect a fost discutat de Consiliul de Administrație al Televiziunii Publice, condus de Dan Turturică, în ședința din 9 februarie, iar apoi a fost remis un comunicat.

ADVERTISEMENT

“Consiliul de Administrație al Televiziunii Române a votat, în ședința de astăzi, 9 februarie,  înființarea posturilor TVR Info și TVR Cultural. Hotărârea a fost luată cu 9 voturi ‘pentru’, 3 ‘împotrivă’ şi 1 abținere.

Într-o societate supusă schimbărilor tot mai accelerate, care se confruntă cu fenomenul global ‘fake-news’, este de datoria TVR să își mărească oferta de programe informative de calitate, bazate pe o documentare riguroasă, dar și să aducă arta și cultura cât mai aproape de telespectatori”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Dan Turturică spune că decizia constituie un act de reparație, mai ales că în momentul în care s-a renunțat la cele două posturi mulți români au regretat.

TVR Cultural a fost lansat pe data de 26 aprilie 2002. În anul 2011, acesta și-a restrâns producția internă, pentru ca pe data de 15 septembrie 2012 să fie închis. La momentul respectiv, TVR 2 a fost redenumit TVR2 Cultural.

ADVERTISEMENT

TVR Info a fost înființat în anul 2008 și a fost primul canal de știri al TVR. Inițial transmitea doar imagini de la camere amplasate în diferite locuri din țară. Trei ani mai târziu, stația a început să se dezvolte.

Astfel, au fost angajați jurnaliști de marcă și prezentatori. Pe 15 august 2012, canalul și-a încetat emisia, ca urmare a măsurilor de redresare economică. După doar 3 luni, s-a semnat un contract cu postul Euronews, iar pe 15 noiembrie 2012 s-a relansat cu numele de TVR News.

ADVERTISEMENT

Canalul difuza buletine de știri, reportaje și documentare. Pe 1 august 2015, Consiliul de Administrație al Televiziunii Române a hotărât ca TVR News să fie închis.

ADVERTISEMENT
Tags: