Sport

Două posturi TV şi-au împărţit meciurile naționalei României din preliminariile Euro 2024. Unde pot fi văzuți ”tricolorii”

Echipa națională a României se pregătește de preliminariile pentru Euro 2024, iar meciurile din campania de calificare vor fi transmise de două posturi TV.
30.12.2022 | 18:05
Doua posturi TV siau impartit meciurile nationalei Romaniei din preliminariile Euro 2024 Unde pot fi vazuti tricolorii
Echipa națională a României se pregătește de preliminariile pentru Euro 2024, iar meciurile din campania de calificare vor fi transmise de două posturi TV. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au avut șansă la tragerea la sorți pentru Campionatul European din Germania, urmând să întâlnească Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.

Meciurile naționalei României din preliminariile Euro 2024 se văd pe două posturi TV

La fel ca și anul trecut, meciurile echipei naționale a României se vor putea vedea pe două posturi TV. Este vorba de Antena 1 și Prima TV, care și-au împărțit deja transmisiunile celor 10 jocuri din preliminariile Euro 2024.

ADVERTISEMENT

Conform gsp.ro, fiecare post de televiziune va transmite câte cinci partide din campania de calificare la turneul final din Germania, însă nicio întâlnire nu va putea fi urmărită simultan pe cele două posturi.

Dubla cu Elveția, cel mai dificil adversar din grupă, a fost împărțită de cele două televiziuni, iar Antena 1 va transmite jocul de pe teren propriu, din ultima etapă. În schimb, ambele meciuri împotriva Israelului, principala contracandidată la locul 2, se vor putea vedea pe Prima TV.

ADVERTISEMENT

Programul complet al partidelor pe care le vor juca ”tricolorii” în preliminariile Euro 2024 și posturile unde pot fi văzute întâlnirile:

  • 25 martie Andorra – România (Antena 1)
  • 28 martie România – Belarus (Prima TV)
  • 16 iunie Kosovo – România (Antena 1)
  • 19 iunie Elveția – România (Prima TV)
  • 9 septembrie România – Israel (Prima TV)
  • 12 septembrie România – Kosovo (Antena 1)
  • 12 octombrie Belarus – România (Antena 1)
  • 15 octombrie România – Andorra (Prima TV)
  • 18 noiembrie Israel – România (Prima TV)
  • 21 noiembrie România – Elveția (Antena 1)
ADVERTISEMENT

Cine va comenta meciurile ”tricolorilor”

În primul joc de pe teren propriu din această campanie, naționala României va întâlni Belarus, iar FRF a anunțat că partida va avea loc pe Arena Națională. Ultimul meci disputat pe cel mai mare stadion al ţării a fost în septembrie 2021 în preliminariile Campionatului Mondial: România – Liechtenstein 2-0.

Meciurile de pe postul Prima TV vor fi comentate de perechea formată de Costi Mocanu și Emil Grădinescu, în timp ce experții postului vor fi foștii mari internaționali Gică Popescu și Florin Răducioiu.

ADVERTISEMENT

Postul Antena 1 mizează pe cuplul de comentatori format din Felix Drăghici și Andrei Rădulescu, în timp ce invitatul special care va dezbate înainte și după finalul jocurile este Adrian Mutu, antrenorul Rapidului.

Selecționerul Edi Iordănescu și-a făcut temele, în Qatar, unde a urmărit Elveția, înaintea startului campaniei preliminariilor pentru Euro 2024. Și, pe baza concluziilor de-acolo, dar și a celor trase în perioada scursă la timona naționalei, spune că are o doză mai mare de optimism legată de șansele de calificare.

ADVERTISEMENT