FANATIK îți pune la dispoziție două rețete pentru sărbătoarea Sfinților Petru și Pavel, cu care îi vei impresiona pe invitați. Fie că ai pe cineva de sărbătorit sau, pur și simplu, vrei să mănânci ceva delicios după câteva zile de post, aceste rețete trebuie încercate.
Sărbătoarea Sfinților Petru și Pavel trebuie petrecută așa cum se cuvine, mai ales dacă ai în familie sărbătoriți și urmează să te ocupi de masă.
Poți pregăti un fel principal de mâncare și un desert cu care să-i impresionezi pe musafiri! FANATIK îți propune rețeta de file de peşte la cuptor în sos de unt cu usturoi, care se prepară ușor și este delicioasă.
De asemenea, un desert gustos este ideal pentru o asemenea zi de sărbătoare. O variantă este tortul de vară cu fructe de pădure, care nu necesită coacere și este răcoritor, perfect pentru finalul lunii iunie.
Se dă drumul la cuptor pentru a se încălzi. Se asezonează peștele cu sare și piper după gust. Pe fiecare file se pune câte o lingură de unt topit și un cățel de usturoi pisat.
Se presară apoi mărar tocat. Se așază fiecare file într-o bucată de folie sau hârtie de copt, care se împăturesc și se așază într-o tavă de cuptor, notează clickpoftăbună.ro.
Peștele se lasă la foc mediu timp de 20 de minute. Poftă bună!
Se spală zmeura și se pune într-un castron. Peste aceasta se adaugă sucul de portocală, iar fructele se păstrează la rece până când vei avea nevoie de ele.
Crema mascarpone și zahărul pudră se adaugă într-un castron. Se mixează bine până când se obține o spumă, după care se încorporează smântâna, vanilia și sarea. Se mixează până se obține o compoziție omogenă, potrivit acasa.ro.
Se așază un strat de pișcoturi într-o formă detașabilă pentru tort. Deasupra se pune un strat de zmeură, iar peste aceasta un strat de mascarpone.
Se reia cu încă un strat de pișcoturi, ultimul strat de zmeură, apoi mascarpone. Peste aceasta se așază încă un strat de pișcoturi și ultimul strat de zmeură, iar la final se așază afinele.
Tortul se lasă la rece minim trei ore înainte de servire. Poftă bună!