Fotbal intern

Două schimbări importante în Liga 1 Betano! Ce se va întâmpla cu jucătorii neplătiți

16.04.2019 | 21:04
Doua schimbari importante in Liga 1 Betano Ce se va intampla cu jucatorii neplatiti

Răzvan Burleanu, președintele FRF (Federației Române de Fotbal), a anunțat că s-a decis să aibă loc două schimbări importante în Liga 1 Betano, iar jucătorii care evoluează pe prima scenă fotbalistică din România sunt favorizați.

Care sunt cele două schimbări importante care vor avea loc în Liga 1 Betano

Un jucător care a evoluat deja pentru două cluburi va putea să semneze cu a treia echipă. Această mutare va putea să aibă loc dacă una dintre formațiile la care a jucat a încetat să mai existe sau l-a dat afară în timp ce se afla în insolvență. Cel mai recent caz în care un jucător nu a mai putut să joace timp de șase luni este cel al lui Hristo Zlatinski. Bulgarul a evoluat pentru Universitatea Craiova la începutul sezonului 2018 – 2019, iar apoi a ajuns la FCSB. În iarnă s-a despărțit de vicecampioana României, iar acum nu mai poate juca până în vară.

“Orice jucător se poate înscrie la un al treilea club, dacă unul dintre celelalte două la care a jucat se retrage, este dezafiliat, falimentează sau când administratorul judiciar denunță unilateral contractul. Dorim să oferim jucătorilor dreptul de a munci, adică de a juca, în situațiile apărute fără voia lor”, a spus Răzvan Burleanu într-o conferință de presă.

Răzvan Burleanu, președintele FRF

“Ne asigurăm că drepturile jucătorilor nu sunt afectate!”

Asta nu e tot! Președintele Federației Române de Fotbal a dezvăluit că perioada în care cluburile pot să nu își plătească jucătorii a fost redusă. Astfel, întârzierea maximă acceptată este acum de 60 de zile, față de 90.

“Până acum, contractele jucătorilor încetau dacă drepturile salariale nu se achitau timp de 90 de zile. S-a redus termenul la 60 de zile și s-a introdus un termen de 15 zile în care clubul e anunțat să facă această plată. Ne asigurăm că integritatea competiției nu e afectată și drepturile jucătorilor nu sunt nici ele afectate”, a mai spus președintele FRF.