News

Două simptome atipice Covid-19 se manifestă tot mai des în ultima perioadă. Stările care anunță apariția bolii

24.08.2020 | 10:53
Doua simptome atipice Covid19 se manifesta tot mai des in ultima perioada Starile care anunta aparitia bolii
ADVERTISEMENT

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, trage un semnal de alarmă și spune că nu numai simptomele respiratorii indică infectarea cu Covid-19.

Medicul aflat în prima linie a luptei cu noul coronavirus susține că în ultima perioadă a observat manifestarea tot mai frecventă a problemelor digestive sau neurologice, în faza de debut a bolii SARS-COV-2.

ADVERTISEMENT

Din cauza faptului că simptomele sunt diverse și uneori atipice, doctorul din Moldova spune că este bine ca orice pacient care se prezintă la spital să fie testat de coronavirus.

Două simptome atipice se manifestă tot mai des în ceea ce privește pacienții Covid-19 din România

Tusea și febra nu sunt singurele simptome care anunță prezența în organism al noului coronavirus. Acest virus extrem de periculos este anunțat, în ultima perioadă, și de alte manifestări destul de comune.

ADVERTISEMENT

O voce avizată în contextul pandemiei de Covid-19, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Dr. Carmen Dorobăț, atrage atenția asupra faptului că nu numai simptomele respiratorii indică infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

Medicul Carmen Dorobăț dezvăluie că în ultimele luni a constatat manifestarea tot mai frecventă a problemelor digestive sau neurologice, în faza de apariție a bolii.

ADVERTISEMENT

”Aș sublinia debutul atipic, pe care nu l-am întâlnit la tip, cum ar fi debutul digestiv și debutul neurologic, cu manifestări precum dureri de cap deosebit de puternice, vertij (senzația de amețeală), care ar putea sugera eventual o altă boală, cum ar fi un accident sau un spasm cerebral, dar acești pacienți au avut totuși test pozitiv COVID”, a spus Carmen Dorobăț pentru Digi24.

Durerile abdominale și scaunele frecvente pot indica prezența Covid-19

Doctorul din Iași spune că există pacienți care au examen radiologic caracteristic pentru COVID, deși nu au simptome respiratorii. Ea a enumerat simptomele atipice care se pot manifesta.

ADVERTISEMENT

”De exemplu: durerile abdominale și scaunele frecvente. La adulți nu te-ai aștepta – suntem în sezonul de vară, consumăm multe fructe și legume – ca astfel de simptome să te ducă spre un test COVID-pozitiv, în absența tusei și a febrei.

Din nou, trebuie să dăm o atenție deosebită din punct de vedere clinic, pentru că în cazul unor astfel de pacienți, cu manifestare radiologică, chiar dacă nu au evidente simptome respiratorii spre agravare, putem să ne așteptăm ca evoluția să nu fie din cea mai favorabilă”, a adăugat dr. Carmen Dorobăț pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT