ADVERTISEMENT
News

Două site-uri blocate pentru știri false! Pandemia era prezentată drept o conspirație

Autor: Alexandru Năstase | 24.04.2020 | 13:15
Două site-uri blocate pentru știri false! Pandemia era prezentată drept o conspirație
Două site-uri nu mai pot fi accesate. Sursa foto - hepta.ro

Alte două site-uri au fost blocate pentru propagarea de știri false în mediul online! Autoritățile au luat aceste măsuri în privința platformelor romania-veche.ro și justitiarul.ro.

ADVERTISEMENT

Două site-uri blocate pentru știri false!

Conform unei analize făcută de Grupul de Comunicare Strategică, informațiile de pe romania-veche.ro nu erau susținute de argumente științifice.

Mai mult de atât, pandemia de COVID-19 era prezentată ca fiind „o conspirație prin care se încearcă introducerea de cip-uri în organismul uman prin intermediul vaccinurilor”.

ADVERTISEMENT

Pandemia era prezentată drept o conspirație

Nu se opreau aici afirmațiile trunchiate, autorii scriind că ar fi o legătură între coronavirus și comunicațiile 5G. În cazul, justitiarul.ro, lucrurile au mers pe aceeași idee.

Cei aflați în spatele site-ului promovau ideea că pandemia ar fi fost creată artificial pentru a “legaliza abuziv vaccinarea”.

ADVERTISEMENT

Nu a mai durat mult până când, Ministerul Afacerilor Interne a solicitat blocarea accesului utilizatorilor de internet la cele două site-uri.

De remarcat că ambele platforme erau administrate de societatea Netdesign SRL (Bistrița). Aceasta a fost obligată „să întrerupă imediat, cu informarea utilizatorilor, transmiterea într-o rețea de comunicații electronice ori stocarea conținutului, prin eliminarea acestuia la sursă, disponibil prin intermediul site-urilor http://romania-veche.ro/ și https://www.justitiarul.ro/.

ADVERTISEMENT

Nerespectarea măsurii dispuse prin prezenta decizie constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 10.000 la 70.000 lei”

De notat că firma Netdesign SRL este doar o firmă de webhosting și înregistrare de site-uri web. Datele RoTLD arată că cele două site-uri sunt deținute de o persoană fizică, al cărei nume este confidențial potrivit GDPR – Regulamentul UE privind protecția datelor personale.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!