Sport

Două staruri de la CSM Bucureşti şi Rapid şi-au anunţat retragerea din activitate! Au în palmares titluri mondiale, olimpice şi europene la handbal

Siraba Dembele şi Alexandra Lacrabere şi-au anunţat retragerea din activitate la finalul sezonului. Cele două franţuzoaice sunt legitimate la CSM Bucureşti şi Rapid.
06.03.2023 | 16:18
Doua staruri de la CSM Bucuresti si Rapid siau anuntat retragerea din activitate Au in palmares titluri mondiale olimpice si europene la handbal
Siraba Dembele, una dintre jucătoarele care se vor retrage din activitate. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Franţuzoaicele Siraba Dembele şi Alexandra Lacrabere, care sunt legitimate la CSM Bucureşti şi la Rapid şi-au anunţat retragerea la finalul acestui sezon competiţional. Cele două handbaliste au câştigat totul la nivel internaţional.

Două handbaliste de la CSM Bucureşti şi Rapid şi-au anunţat retragerea din activitate! Ultimul sezon pentru Siraba Dembele

Siraba Dembele, în vârstă de 36 de ani, a semnat cu CSM Bucureşti în anul 2020. Extrema dreaptă a avut evoluţii foarte bune la vicecampioana României, însă la finalul acestui sezon a anunţat că va renunţa la cariera profesionistă:

ADVERTISEMENT

“O exprimasem deja, mai mult sau mai puţin, în 2022, dar de data aceasta, cu siguranţă, îmi opresc cariera sportivă la sfârşitul sezonului. Chiar dacă din punct de vedere fizic încă mă simt în mare formă la vârsta de 36 de ani, cred că este momentul potrivit”, a spus Dembele potrivit L’Equipe.

Alexandra Lacrabere are contract până în vară cu Rapid, dar a fost exclusă din lot încă din octombrie!

De cealaltă parte, situaţia Alexandrei Lacrabere la Rapid este mai complicată. Handbalista în vârstă de 35 de ani a fost exclusă din lotul giuleştencelor în luna octombrie, după doar trei luni petrecute la echipă.

ADVERTISEMENT

Ea rămâne sub contract cu Rapid până la vară, chiar dacă nu face parte din lot, şi a anunţat că la finalul sezonului când va fi scandent contractul cu giuleştencele, va renunţa la activitatea de performanţă:

“Am contract cu Rapid București până la finalul sezonului, tot nu joc și sincer nu mi-e dor. La finalul sezonului mă retrag, asta e sigur.”, este reacţia Alexandrei Lacrabere pentru Sud Ouest.

ADVERTISEMENT
Alexandra Lacrabere, în tricoul Rapidului. Sursa: sportpictures.eu
Alexandra Lacrabere, în tricoul Rapidului. Sursa: sportpictures.eu

Dembele are şansa să câştige Champions League la ultimul sezon al carierei!

Siraba Dembele are şansa de a se retrage cu o Ligă a Campionilor în palmares. Sportiva în vârstă de 36 de ani nu a câştigat niciodată trofeul EHF Champions League, însă CSM Bucureşti este printre favorite în acest an.

Alexandra Lacrabere nu a reuşit nici ea să câştige trofeul EHF Champions League în carieră. În schimb, cele două handbaliste au câştigat tot cu echipa naţională a Franţei, fiind medaliate la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Europene.

ADVERTISEMENT

În cadrul meciului amical dintre Franţa şi Suedia, câştigat de gazde cu 24-22 la Montbeliard, a fost organizată o ceremonie pentru omagierea a cinci handbaliste emblematice: Siraba Dembele, Alexandra Lacrabere, Blandine Dancette, Amandine Leynaud şi Camille Ayglon-Saurina, recent retrase din activitate sau care urmează să pună capăt carierei.

ADVERTISEMENT