News

Două surori gemene au fost ucise de COVID-19. Erau asistente medicale la un spital din Anglia

25.04.2020 | 10:48
Doua surori gemene au fost ucise de COVID19 Erau asistente medicale la un spital din Anglia
ADVERTISEMENT

Două surori gemene, Katy și Emma Davis, au murit din cauza coronavirusului la trei zile una de cealaltă. Ele lucrau ca asistente medicale în Southampton și au murit la numai 37 de ani, informează BBC.

Surorile gemene sufereau de aceeași boală cronică

”Spuneau deseori că au venit împreună pe lume și împreună vor pleca”, a spus sora lor, Zoe. Cele două surori locuiau împreună. Ele aveau și alte afecțiuni cronice, iar de o vreme nu se simțeau bine.

ADVERTISEMENT

”Dintotdeauna au vrut să ajute alți oameni, se jucau de mici de-a asistentele”, a continuat sora celor două asistente.

Katy a fost testată pozitiv la coronavirus la internarea în spital și a murit marți seara. ”Katy a fost descrisă de colegii ca un model pentru toate asistentele, era mai mult decât o profesie pentru ea”, a declarat Paula Head, director executiv la spitalul de copii în care lucra.

ADVERTISEMENT

A fost descrisă ca o asistentă dedicată și altruistă care avea timp pentru oricine dispus să învețe de la ea pentru a asigura  o îngrijire excelentă pacienților”, a transmis Colegiul Regal pentru Asistente Medicale.

Emma Davis a lucrat și ea la același spital precum sora ei timp de nouă ani, până în 2013, la secția de chirurgie colorectală.

ADVERTISEMENT

Avea aceeași boală cronică precum Katy și nu se simțea bine înainte de internare când a fost testată pozitiv cu COVID-19 (…) Emma a fost un o asistentă   excelentă”, a spus un oficial al spitalului.

Până acum, 50 de asistente medicale și-au pierdut viața în Marea Britanie din cauza epidemiei de coronavirus, potrivit unei liste publicate de Nursing Times.

ADVERTISEMENT