News

Două tinere internate la Psihiatrie au fost bătute de un asistent. Bărbatul, reținut pentru 24 de ore

Două tinere paciente internate la secția de Psihiatrie a spitalului din Târgoviște au fost agresate fizic de un angajat al unității medicale.
30.04.2024 | 18:21
Doua tinere internate la Psihiatrie au fost batute de un asistent Barbatul retinut pentru 24 de ore
Două tinere internate la Psihiatrie au fost bătute de un asistent. Bărbatul, reținut pentru 24 de ore. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost acum reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților, care vor decide dacă acesta va fi arestat, sau nu, pentru 30 de zile. Bărbatul este asistent medical la secția de geriatrie din cadrul spitalului de Psihiatrie din Târgoviște, iar acum va fi cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă.

Două tinere internate la Psihiatrie au fost bătute de un asistent

Reprezentanții IPJ Dâmbovița au transmis că la domiciliul bărbatului au fost efectuate percheziții, fiind descoperite și confiscate diferite bunuri și probe. Victimele abuzului fizic sunt două fete minore cu vârsta de 13, respectiv 17 ani, care erau internate la secția de Psihiatrie cu diverse probleme.

ADVERTISEMENT

“Din investigaţiile efectuate a reieşit că acesta, având calitatea de asistent medical la secţia de Geriatrie din cadrul unei unităţi spitaliceşti din Târgovişte, ar fi agresat fizic două minore, de 13 şi 17 ani, care ar fi fost internate la secţia de Psihiatrie”, au transmis reprezentanții Poliției Județene Dâmbovița.

Din păcate astfel de cazuri sunt tot mai dese în România, în secțiile de Psihiatrie ale spitalelor, acolo unde pacienții sunt abuzați. De cele mai multe ori asistenții sau medicii cred că nimeni nu va investiga cazul, în condițiile în care credibilitatea acelor oameni este scăzută din cauza problemelor psihice.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, uneori pacienții sunt bătuți chiar de alți pacienți, fără ca asistenții să intervină. Este și cazul unui bărbat internat la Secția de Psihiatrie a Spitalului din Botoșani. Acesta s-a ales cu o mână ruptă și cu vânătăi pe tot corpul, după care a ajuns internat la Terapie Intensivă.

Un tânăr din Botoșani a fost bătut crunt de alți pacienți de la Psihiatrie

Bărbatul în vârstă de 33 de ani fusese internat în preajma Ajunului la Psihiatrie, fiind diagnosticat cu o afecțiune psihică. Tatăl pacientului a fost sunat într-o zi de medicul șef de secție care i-a spus că fiul său s-a ales cu o mână ruptă. ”Am primit telefon de la dumneaei că era de gardă, că băiatul a căzut în baie și și-a fracturat mâna dreaptă. M-am dus la ATI, nu am putut să vorbesc deloc cu el, era intubat”, a povestit Ion Budur, tatăl victimei.

ADVERTISEMENT

Conform Știrile PRO TV, tânărul era plin de vânătăi pe tot corpul și după ce și-a revenit a povestit cum a fost bătut de alți pacienți. ”El a fost bătut în baie de mai mulți. Pe unul îl cunoaște. L-au lăsat acolo jos. Câteva ore a stat pe ciment”, povestește tatăl pacientului. Se pare că bătaia a fost cauzată de un pachet de țigări.

”El spune că de la țigări, că eu i-am dus pachet în ziua aceea. Am făcut plângere la Poliție. A constatat și medicul legist că a fost bătut”, a completat bărbatul, revoltat de această situație. Pe fir a intrat inclusiv Poliția, care a deschis o anchetă, alături de conducerea Spitalului Județean Botoșani.

ADVERTISEMENT

Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean de Urgență Botoșani, le-a promis rudelor că acest caz va fi elucidat și cei vinovați vor fi trași la răspundere. Dacă pacienților li se pot reproșa puține, dată fiind condiția lor psihică, principalii vinovați ar fi asistenții și medicii care au permis ca acest incident să aibă loc. ”Verificăm persoanele implicate, atât personalul medical. Vom avea discuții și cu pacientul și cu toată lumea care este implicată în acest caz”, a explicat managerul Adăscăliței.

ADVERTISEMENT