News

Două trenuri au deraiat aproape simultan în Elveția, din cauza vântului. Mai multe persoane au fost rănite

Incidente feroviare grave, în Elveția: două trenuri au deraiat în decurs de câteva minute, din cauza vântului. Mai multe persoane au fost rănite.
31.03.2023 | 23:13
Doua trenuri au deraiat aproape simultan in Elvetia din cauza vantului Mai multe persoane au fost ranite
Mai mulți răniți în Elveția, după ce două trenuri au deraiat. Cauza incidentelor ar fi vântul puternic. Sursa foto: bernerzeitung.ch / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Două trenuri regionale din Elveția au deraiat în incidente separate, vineri. Mai multe persoane au fost rănite. Cauza evenimentelor ar fi o furtună care a adus vânturi puternice și ploi abundente în statul european.

Mai mulți răniți în Elveția, după ce două trenuri au deraiat. Cauza incidentelor ar fi vântul puternic

Furtuna Mathis matură Elveția încă de vineri dimineață. Vremea extremă a provocat pagube importante în cantonul Berna. Cele mai grave evenimentele ale acestei zile au fost două incidente feroviare. Acestea au avut loc aproape simultan.

ADVERTISEMENT

Potrivit poliției din cantonul Berna, mai multe persoane au fost rănite după ce un tren a deraiat în apropiere de gara Luscherz, vineri. Presa locală notează că trei pasageri și mecanicul de tren au fost răniți.

Evenimentul a fost consemnat la ora 16.30 (ora locală). Din imaginile postate de presa elvețiană se observă cum partea din spate a trenului a deraiat. În jurul orei 19.00, biroul de presă al poliției cantonale a anunțat că lucrările de evacuare au fost finalizate și că trenul este pus pe șine, notează BZ Local.

ADVERTISEMENT

La fața locului au ajuns rapid ambulanțe și mașini de pompierii. Trenul afectat este al operatorului feroviar Aare Seeland Mobil și circula în direcția Biel. Pe site-ul oficial, compania operatoare anunță că vântul puternic a fost cauza incidentului.

Peste doar 20 de minute, la ora 16.50, un tren regional Berna-Solothurn (RBS) a deraiat în Büren zum Hof, la mai puțin de 30 km distanță de primul eveniment. Mai multe persoane au fost rănite.

ADVERTISEMENT

O persoană, în stare gravă după al doilea incident

Magdalena Rast, purtătoarea de cuvânt a poliției cantonale din Berna, a declarat la televiziunea elvețiană SRF că nouă adulți și trei copii au fost răniți în Büren zum Hof. Cel puțin o persoană ar fi în stare gravă.

La originea acestui incident ar fi tot vremea. Operatorul feroviar Regionalverkehr Bern-Solothurn (RBS) a anunțat că o parte a trenului a deraiat și s-a răsturnat din cauza furtunii. Ruta feroviară între Jegenstorf și Solothurn a fost întreruptă. Mai multe autobuze s-au pus la dispoziția călătorilor afectați.

ADVERTISEMENT

Vineri, în mai multe zone ale Elveției s-au înregistrat rafale devastatoare ale vântului. Sursa citată informează că rafale de vânt cu peste 100 de km/h au lovit Mittellandul Bernez. La ora 17.00, la stația Meteo Schweiz din Koppigen a fost măsurată o rafală de 136 km/h. La Neuville, a fost înregistrată o rafală de forța unui uragan, de 137 km/h.

ADVERTISEMENT