Fotbal international

Douglas Costa a şocat Italia în Juventus – Sassuolo 2-1! “Trebuie suspendat cel puţin zece etape” Video

16.09.2018 | 19:20
Douglas Costa a socat Italia in Juventus  Sassuolo 21 Trebuie suspendat cel putin zece etape Video

Douglas Costa a şocat Italia cu un gest plin nesportivitate în Juventus – Sassuolo 2-1. Pe finalul meciului de la Torino, brazilianul a fost eliminat de arbitrul Daniele Chiffi după ce l-a scuipat în faţă pe Federico Di Francesco.

În minutul 90+4, Douglas Costa l-a lovit fără minge pe Federico Di Francesco, iar mijlocaşul ofensiv al lui Sassuolo i-a cerut imediat socoteală. După câteva secunde de discuţii, brazilianul l-a scuipat în faţă pe fotbalistul de 24 de ani şi apoi s-a îndepărtat ca şi cum nimic nu s-a întâmplat.

Douglas Costa, eliminat în Juventus – Sassuolo 2-1, etapa a 4-a din Italia

În primă fază, Daniele Chiffi i-a arătat cartonaşul galben, ca mai apoi să-l elimine în prelungirile meciului Juventus – Sassuolo 2-1, partidă programată în etapa a 4-a din Italia. Arbitrul italian a avut nevoie să analizeze imaginile video pentru a-i arăta cartonaşul roşu. Fanii s-au inflamat şi au cerut pe Twitter ca Douglas Costa să fie suspendat pentru o perioadă mai lungă. “Un jucător de la Juventus nu poate face aşa ceva”, “Trebuie dat afară din fotbal”, “E dezgustător, are noroc că Di Francesco nu l-a lovit” sau “Ar trebui suspendat pentru cel puţin zece etape”, au fost doar câteva dintre reacţiile microbiştilor italieni pe Twitter.

Presa din Italia a anunţat că Douglas Costa ar putea să fie suspendat cinci etape pentru gestul făcut în prelungirile meciului Juventus – Sassuolo 2-1. Cu toate acestea, Federaţia Italiană de Fotbal ar putea să-l suspende pentru o perioadă mai lungă. În meciul jucat la Torino, Cristiano Ronaldo a reuşit o dublă şi a ajuns cu această ocazie la golul 400 în campionatele naţionale şi la borna 575 de reuşite în întreaga carieră.

Douglas Costa a jucat de-a lungul carierei pentru Gremio, Şahtior Doneţk şi Bayern Munchen. În sezonul trecut, internaţionalul brazilian a fost împrumutat de Juventus de la formaţia bavareză, iar în vară a fost transferat definitiv de “Bătrâna Doamnă”.

Gestul lui Douglas Costa a adus aminte de faza “Mutu-Mihajlovic”

În sezonul 2003-04, meciul Lazio – Chelsea 0-4, din faza grupelor Ligii Campionilor, a rămas în memoria microbiştilor după ce Sinisa Mihajlovic l-a cuipat pe Adrian Mutu în timpul partidei. Fotbalistul sârb a fost suspendat opt meciuri în UEFA Champions League şi a primit o amendă de 12.700 de euro pentru acel gest. Peste ani, Sinisa Mihajlovic a povestit ce s-a întâmplat în meciul Lazio – Chelsea 0-4.

“Nu trebuia să fac asta. Când am ajuns la Florenţa, era preocupat. I-am zis ‘Nu te mai agita, a fost vina mea.Tu ai fost isteţ că m-ai provocat, eu laş că te-am scuipat. Am greşit şi îmi cer scuze, nu e cazul s-o faci tu'”, a declarat Sinisa Mihajlovic.

Gestul lui Douglas Costa din Juventus - Sassuolo 2-1 a adus aminte de episodul Mutu - Mihajlovic
Gestul lui Douglas Costa din Juventus – Sassuolo 2-1 a adus aminte de episodul Mutu – Mihajlovic
Tags: