Fotbal international

Douglas Costa, amendă drastică după gestul incalificabil din Juventus – Sassuolo 2-1! Cât va plăti

17.09.2018 | 12:59
Douglas Costa amenda drastica dupa gestul incalificabil din Juventus  Sassuolo 21 Cat va plati
ADVERTISEMENT

Douglas Costa va primi o amendă drastică după gestul incalificabil din meciul Juventus – Sassuolo 2-1. Internaţionalul brazilian l-a scuipat în faţă pe Federico Di Francesco în prelungirile partidei şi a fost eliminat de arbitrul Daniele Chiffi, după ce a consultat sistemul de arbitraj video.

La finalul meciului, Massimiliano Allegri, antrenorul lui Juventus, a condamnat gestul lui Douglas Costa şi a anunţat că fotbalistul de 28 de ani va fi amendat. “Nu contează dacă a fost ori nu provocat de adversar. Este un comportament inacceptabil pentru un jucător ca el. Și-a pus echipa în dificultate și sigur va fi amendat, așa funcționează lucrurile la noi”, a declarat antrenorul “Bătrânei Doamne”. Conform presei din Italia, Douglas Costa va trebui să plătească 100.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Douglas Costa, amendă şi suspendare după gestul din Juventus – Sassuolo 2-1

Pe lângă amenda primită de la club, Douglas Costa va primi şi o suspendare din partea Comisiei de Disciplina din Italia după gestul făcut la finalul meciului Juventus – Sassuolo 2-1. Cel mai probabil, fotbalistul va sta pe bară minimum trei etape. Cu toate acestea, pe Twitter s-a vehiculat ideea conform căreia brazilianul ar putea să fie suspendat trei luni.

La finalul meciului Juventus – Sassuolo 2-1, Douglas Costa şi-a cerut scuze pentru gestul făcut. “Vă asigur că e doar un episod izolat, care iese din ceea ce am dovedit mereu de-a lungul carierei. A fost un gest urât și îmi cer scuze fanilor și colegilor”, a susţinut fotbalistul de 28 de ani.

ADVERTISEMENT

Microbiştii din Italia l-au taxat pe Douglas Costa

Microbiştii din Italia au luat cu asalt Twitter-ul şi au cerut ca Douglas Costa să fie suspendat pentru o perioadă mai lungă. “Un jucător de la Juventus nu poate face aşa ceva”, “Trebuie dat afară din fotbal”, “E dezgustător, are noroc că Di Francesco nu l-a lovit” sau “Ar trebui suspendat pentru cel puţin zece etape”, au fost doar câteva dintre reacţiile microbiştilor italieni pe Twitter.

Douglas Costa a jucat de-a lungul carierei pentru Gremio, Şahtior Doneţk şi Bayern Munchen. În sezonul trecut, internaţionalul brazilian a fost împrumutat de Juventus de la formaţia bavareză, iar în vară a fost transferat definitiv de “Bătrâna Doamnă”.

ADVERTISEMENT

Gestul lui Douglas Costa a umbrit dubla lui Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo a reuşit să marcheze primele goluri în tricoul lui Juventus, portughezul reuşind dubla în victoria campioanei Italiei în faţa lui Sassuolo, scor 2-1. Cu această ocazie, atacantul de 33 de ani a ajuns la golul 400 în campionatele naţionale şi la borna 575 de reuşite în întreaga carieră. “Sunt foarte fericit. Am început bine meciul. Sassuolo s-a apărat foarte bine, dar noi am evoluat bine şi am meritat să câştigăm. Chiar am vrut să înscriu aceste două goluri şi sunt fericit că am găsit plasa porţii adverse. Acesta este fotbalul. Important e că echipa câştigă. Am fost un pic tensionat după toate discuţiile legate de Real Madrid şi pentru faptul că nu am înscris, dar colegii m-au ajutat foarte mult. Ştiam că am lucrat foarte bine în această perioadă şi era doar o chestiune de timp. Mă adaptez la fotbalul italian. Champions League este competiţia mea favorită. Avem o grupă foarte dificilă. Trebuie să ne concentrăm pentru a fi cei mai buni”, a declarat Cristiano Ronaldo la finalul meciului.

Douglas Costa va fi amendat şi suspendat după gestul nesportiv din Juventus - Sassuolo 2-1
Douglas Costa va fi amendat şi suspendat după gestul nesportiv din Juventus – Sassuolo 2-1