News

“Dovezile” oferite de FSB privind un complot împotriva unui jurnalist rus, subiect de glume pe internet

În urmă cu câteva zile, Vladimir Putin anunța că FSB a descoperit un complot împotriva jurnalistului Vladimir Solviov. Cu toate acestea, dovezile care au ajuns în spațiul public au devenit subiect de gume.
28.04.2022 | 00:36
Dovezile oferite de FSB privind un complot impotriva unui jurnalist rus subiect de glume pe internet
Internauții pun la îndoială dovezile prezentate de FSB. Credit foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) se află în acest moment într-o situație stânjenitoare și asta din cauza unor dovezi pe care agenții instituției le-au dat publicității pentru a dovedi un complot împotriva unuia dintre cei mai importanți propagandiști de la Moscova.

Putin acuză un complot occidental împotriva unui jurnalist

Într-o conferință de presă care a avut loc luni, Vladimir Putin a dezvăluit publicului rus detaliile unui complot care ar fi avut ca scop eliminarea lui Vladimir Soloviov, jurnalistul care este considerat principalul propagandist al regimului de la Kremlin.

ADVERTISEMENT

“În această dimineaţă, Serviciul Federal de Securitate a oprit activităţile unui grup terorist ce plănuia să atace şi să ucidă un renumit jurnalist al televiziunii ruse. Au trecut acum la teroare, la pregătirea uciderii jurnaliştilor noştri”, a declarat Putin.

Publicațiile internaționale, printre care și Reuters au atras atenția asupra faptului că nu au putut identifica dovezi care să susțină declarațiile făcute de președintele Federației Ruse.

ADVERTISEMENT

Informațiile din presa rusă au sugerau că membrii unui grup naționalist, coordonat de o celulă de spioni ucraineni, ar fi fost deja arestați. În plus, La două zile, reprezentanții FSB au oferit o serie de dovezi care susțineau afirmațiile lui Putin.

Dovezile oferite de FSB

Trebuie precizat că în ciuda afirmațiilor lui Vladimir Putin și a dovezilor pe care FSB le-a dat publicității, reprezentanții serviciilor secrete ale Ucrainei au negat implicarea într-un complot împotriva jurnalistului.

ADVERTISEMENT

Cazul ar fi putut să se piardă sub toate știrile care vin dinspre Kremlin în ultimele zile, dar chiar dovezile neconvingătoare l-au readus în atenția publicului internațional. Mai exact, acestea nu sunt convingătoare, notează Adevarul.

Trebuie precizat că aceste dovezi nu doar că nu sunt convingătoare, dar par a sugera că, în realitatea, acestea au fost fabricate. Astfel, din imaginile oferite de FSB se poate vedea cum într-o locuință folosită de cei care ar fi vrut să îl elimine pe Vladimir Soloviov se aflau fotografii cu Adolf Hitler, peruci, dar și tricouri cu svastici pe care se văd cute care sugerează că au fost despachetate de curând.

ADVERTISEMENT

În plus, unul dintre cele mai ciudate elemente este reprezentat de prezența mai multor jocuri SIMS la fața locului, unii internauți considerând că acestea indică faptul că ar fi vorba despre un caz fabricat.

Mesajul care a atras ironiile internauților. Credit foto: Twittter

Teoriile legate de un complot fabricat de agenții FSB sunt întărite și de un mesaj amenințător care ar fi aparținut naționaliștilor: “Ucide pentru a trăi şi trăieşte pentru a ucide”. Suspiciunile internauților au fost alimentate nu de mesaj, dar de modul în care autorul s-a semnat: “Semnătură neclară”.

ADVERTISEMENT