News

A murit dr. Naum Ciomu, medicul devenit cunoscut după ce i-a secționat organul genital unui bărbat. A fost condamnat pentru malpraxis

Anunțul legat de moartea dr. Ciomu Naum Nicolae, ajuns în atenția publicului pentru un caz de malpraxis, a fost făcut de colegii clinicii în care acesta își desfășura de câțiva ani activitatea medicală.
18.04.2022 | 16:43
A murit dr Naum Ciomu medicul devenit cunoscut dupa ce ia sectionat organul genital unui barbat A fost condamnat pentru malpraxis
Doctorul Naum Ciomu a fost afectat psihic după ratarea operației din iulie 2004
ADVERTISEMENT

Dr. Ciomu Naum Nicolae și-a pierdut viața la începutul acestei săptămâni. El a ajuns celebru în spațiul public românesc după cazul de malpraxis în care a fost acuzat că a secționat penisul unui pacient, notează Antena 3.

Moartea medicului, anunțată de colegi

Anunțul morții sale a fost făcut de reprezentanții clinicii în care dr. Ciomu își desfășura activitatea în ultima parte a vieții sale.

ADVERTISEMENT

Pe lângă mesajul în care era anunțată moartea medicului, colegii acestui au transmis familiei și apropiaților doctorului Ciomu condoleanțe pentru pierderea suferită.

“Începem săptămâna cu o veste trist, Domnul Doctor Ciomu Naum Niculae a plecat în lumea cea fără de dor. Dumnezeu sa-l odihnească în pace!

ADVERTISEMENT

A fost un luptător, un spirit tânăr, un medic cu o experiența și memorie monumentală, un coleg minunat pe care nu-l vom uita. A fost o onoare pentru noi sa ne fie coleg si mentor. Condoleanțe familiei și celor apropiați!”, au transmis reprezentanții clinicii.

Cazul de malpraxis care l-a făcut celebru pe dr. Ciomu

Dr. Ciomu a intrat în atenția publicului românesc în iulie 2004, atunci când a secționat în timpul unei operații de extirpare a unui testicul a secționat penisul unui pacient. Din această cauză, la câteva săptămâni, autoritățile i-au retras dreptul de practică.

ADVERTISEMENT

Medicul le-a explicat colegilor care i-au analizat cazul că a suferit un atac cerebral minor chiar în sala de operație. De asemenea, el a dat vina și pe medicul rezident care l-a asistat în acea intervenție chirurgicală.

În cele din urmă, dr. Ciomu și-a recăpătat dreptul de practică, iar victima sa a primit o despăgubire de 500.000 de euro. O parte din această sumă fiind redirecționată către o serie de intervenții chirurgicale de reconstrucție.

ADVERTISEMENT

Presa din țara noastră mai notează că pacientul care a suferit de malpraxisul atribuit doctorului Ciomu și-ar fi refăcut viața, reușind după intervențiile chirurgicale de refacere a penisului să  își cumpere chiar și o locuință în apropiere de București.

 

ADVERTISEMENT