News

Dr. Mihai Craiu consideră că şcolile trebuie să rămână deschise: Adulții contribuie la intensificarea pandemiei

30.10.2020 | 12:32
Dr Mihai Craiu considera ca scolile trebuie sa ramana deschise Adultii contribuie la intensificarea pandemiei
ADVERTISEMENT

Adulții care nu respectă regulile intensifică pandemia, iar închiderea și redeschiderea școlilor primare are un rol marginal în “mersul” pandemiei, este de părere doctorul Mihai Craiu.

Potrivit medicului, în condițiile în care regulile sunt respectate, școlile ar trebui redeschise, adulților care refuză respectarea acestor norme fiind necesar să li se aplice sancțiuni severe.

ADVERTISEMENT

Pentru a-și argumenta poziția pediatrul citează două studii potrivit cărora “în țări unde se respectă regulile și de către adulți (căci la școală majoritatea copiilor sunt complianți) focarele apărute după deschiderea școlilor sunt foarte rare”.

Adulții tulburați ar trebui readuși la realitate prin sancțiuni severe

“Acum, când situația devine realmente gravă, a venit momentul să realizăm că închiderea și redeschiderea școlilor primare are un rol marginal în “mersul” pandemiei, într-o comunitate dată.
Acest articol arată că în Italia s-au deschis în septembrie 2020 peste 65.000 școli. O lună mai târziu erau raportate cazuri de COVID-19 în doar 1.212 școli – adica 1.86% din toate școlile deschise. În 93% din cazuri a fost raportat un singur caz pe focar școlar, existând doar UN SINGUR focar ce avea peste 10 cazuri”, scrie dr. Mihai Craiu pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Dr. Craiu pledează pentru sancționarea severă a adulților care nu respectă regulile de prevenție a răspândirii infecției cu noul coronavirus.

“În țări unde se respectă regulile și de către adulți (căci la școală majoritatea copiilor sunt complianți) focarele apărute după deschiderea școlilor sunt foarte rare. În Germania incidența îmbolnăvirilor la copiii de 5-12 ani a fost de 2 ori mai mică decât la adolescenții din aceleași școli și mult mai mică decât la adulți.
CONCLUZIA MEA – adulții ce nu respectă regulile, la îndemnul unor iresponsabili, sunt, de departe, combustibilul ce contribuie la actuala intensificare a flagelului pandemic. Școlile ar trebui să rămână deschise iar adulții tulburați ar trebui readuși la realitate prin sancțiuni severe”, a încheiat pediatrul.

ADVERTISEMENT
Tags: