Life

Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit obiectul fără de care să nu ieși niciodată din casă pe timp de caniculă, dar și temperatura optimă la care funcționează creierul: „Altfel, întreg organismul suferă”

Vlad Ciurea a dezvăluit cum este organismul afectat de caniculă. Ce nu trebuie să-ți lipsească atunci când ieși afară din casă.
11.07.2024 | 12:27
Dr Vlad Ciurea a dezvaluit obiectul fara de care sa nu iesi niciodata din casa pe timp de canicula dar si temperatura optima la care functioneaza creierul Altfel intreg organismul sufera
Vlad Ciurea a dezvăluit obiectul care nu trebuie să-ți lipsească din casă pe timp de caniculă. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Medicul Vlad Ciurea a explicat care este temperatura optimă la care funcționează organismul uman. Canicula afectează corpul la un nivel înalt, de aceea există câteva reguli care trebuie respectate cu sfințenie atunci când ieșim afară.

Vlad Ciurea a dezvăluit temperatura optimă pentru creier

România se confruntă cu un val de caniculă, iar oamenii sunt sfătuiți să se protejeze. Căldura afectează întregul organism, în special părțile cerebrale care „suferă intens”. „Afectează întreg organismul, nu numai creierul. Respirația, digestia, pielea, totul suferă!”, spune medicul Vlad Ciurea.

ADVERTISEMENT

Temperatura la care corpul poate funcționa în România este mult mai mică decât cea resimțită la momentul actual. De aceea, există numeroase riscuri pentru sănătatea și bunăstarea persoanelor.

„Se consideră că noi funcționăm la nivel temperat. Deci temperatura pe care o avem, fiziologică, în mediu, în România, la care putem funcționa perfect, este acest interval de 22…24 de grade.

ADVERTISEMENT

Acolo putem funcționa în condiții bune.Nu putem compara populația României cu populația din Golf, de exemplu, sau din țările arabe care reacționează mult mai bine. Acest fenomen, care se numește caniculă, afectează întreg organismul”, a declarat Vlad Ciurea la Antena 3. 

Românii nu sunt obișnuiți cu o asemenea căldură

Românii nu sunt obișnuiți cu o căldură atât de mare, motiv pentru care tot organismul suferă, deoarece nu există adieri de vânt sau alte fenomene naturale care să reducă senzația de disconfort.

ADVERTISEMENT

Vlad Ciurea recomandă oamenilor să nu iasă din casă atunci când soarele arde pe cer. Totuși, cei care sunt nevoiți să o facă, trebuie să respecte anumite reguli de siguranță. Există un obiect care nu trebuie să lipsească din garderobă.

„Dar dacă trebuie să ieșim afară, trebuie să ne protejăm în general capul, cu aceste pălării albe care ne fac foarte bine și să bem lichide și să nu stăm mult în soare puternic. Pentru că substanța aceea nobilă, substanța cerebrală, va fi expusă acestei călduri excesive.

ADVERTISEMENT

Și orice persoană înțelege că această căldură excesivă, când am intrat într-o cameră caldă, caldă, caldă, tot organismul suferă. Dar căldura perpendiculară asupra craniului, a cutiei craniene, a pielii capului, asupra firului de păr și asupra creierului este ca și cum l-am expune la un cuptor”, a menționat Vlad Ciurea.

 

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro...
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: „Prețurile nu sunt foarte diferite în România”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte...
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte ca o zeiţă în mijlocul luxului unde se află
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar....
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul