News

Draga Olteanu Matei a ajuns de nerecunoscut! Mărturia cutremurătoare a marii noastre actrițe: „Nu cred că o mai duc mult”

12.05.2020 | 17:09
Draga Olteanu Matei a ajuns de nerecunoscut Marturia cutremuratoare a marii noastre actrite Nu cred ca o mai duc mult
ADVERTISEMENT

Chiar dacă soarta a supus-o la grele încercări, culminate cu pierderea casei din București, motiv pentru care s-a văzut nevoită să se  mute la Piatra Neamț și problemele de sănătate care par să nu-i dea pace nici în ziua de azi, Draga Olteanu Matei nu s-a dat bătută nicio clipă. A luptat neîntrerupt, singurele sale „arme” fiind zâmbetul inconfundabil și speranța că totul va fi bine.

Din cauza problemelor de sănătate, Draga Olteanu Matei a ajuns de nerecunoscut

În ciuda faptului că a fost forțată să plece din Capitală, marea doamnă a teatrului românesc mărturisea încă din perioada în care ne încânta cu prezența sa pe scenele marilor teatre din țară că o bate gândul să facă acest pas. A lăsat în urmă nu doar vechea locuință, ci și întreaga sa avere, iar acum trăiește într-un oraș mic, curat și liniștit, după cum mărturisea într-un interviu acordat în urmă cu ceva timp.

ADVERTISEMENT

La cei 86 de ani ai săi, a slăbit, însă, atât de mult, încât abia dacă o mai poți recunoaște. O trădează, totuși, zâmbetul molipsitor pe care nu are de gând să și-l piardă niciodată. „De multă vreme am vrut să mă mut definitiv la Piatra Neamţ, dar am aşteptat să iasă şi soţul meu la pensie de la «Cantacuzino».

Am avut necazuri îngrozitoare cu locuinţa din Bucureşti… Stăteam într-o casă cu chirie pe care a demolat-o Ceauşescu şi, până ne-au dat alta, am stat la hotel nu ştiu câte luni.

ADVERTISEMENT

Ne-a costat o avere, toată leafa noastră mergea pe chiria la hotel. Ne-au dat apoi altă casă în care am stat cu chirie”, povestea, cu tristețe în glas, Draga Olteanu Matei, pentru ziarul Ring.

„Nu cred că o mai duc mult”

În ciuda optimismului cu care ne-a obișnuit, marea noastră actriță recunoaște că uneori, prin prisma vârstei sale înaintate, se gândește la ziua în care va trebui să părăsească această lume. Nu înainte, însă, de a reveni la marea sa dragoste, pentru a da viață proiectelor la care visează de ceva vreme. Este vorba despre un serial TV și un film care să aducă în prim-plan toate scenariile păstrate cu grijă de-a lungul anilor în sertarul cu amintiri.

ADVERTISEMENT

Am un sertar plin cu scenarii de film şi un miniserial TV pe care vreau să-l transform într-un film. Poate mă ajută Dumnezeu să îl fac înainte să mă duc, că nu cred că o mai duc mult.

«Regina Lear» e o piesă scrisă de umoristul Cornel Udrea, de la Cluj, şi eu am ecranizat-o cu acordul lui, iar filmul se va numi ‘Sofronia”, a dezvăluit Draga Olteanu Matei.

ADVERTISEMENT

Sunt bătrână, aş vrea să promovaţi și tinerii. Aici (n.r. la Piatra Neamț) stau la o prietenă foarte bună, cu care m-am cunoscut în 1992. Soţul meu s-a grăbit să plece şi m-a lăsat pe mine, dar asta nu înseamnă că sunt singură, eu sunt cu el în permanenţă.

Am rămas aici nu numai pentru că sunt oameni extraordinari, dar este şi foarte frumos locul şi foarte liniştit şi îmi face plăcere să stau aici. Bucureştiul e satul meu natal, îl porţi cu tine oriunde ai merge”, a mai spus marea doamnă a teatrului românesc.

ADVERTISEMENT