News

Draga Olteanu Matei, condusă pe ultimul drum. Actrița va fi înmormântată cu onoruri militare

22.11.2020 | 09:30
Draga Olteanu Matei condusa pe ultimul drum Actrita va fi inmormantata cu onoruri militare
ADVERTISEMENT

Draga Olteanu Matei urmează să fie condusă pe ultimul drum în cursul zilei de duminică, 22 noiembrie 2020, slujba de înmormântare având loc cu onoruri militare. Regretata actriță își va dormi somnul de veci la Cimitirul Eternitatea din Piatra Neamț. 

Cortegiul funerarcu trupul neînsuflețit al vedetei va pleca de la Cinema Dacia „Mon amour” din Piatra Neamț înainte de prânz și va trece pe lângă Turnul lui Ștefan cel Mare, prima oprire fiind la Platoul Curtea Domnească.

ADVERTISEMENT

Slujba de înmormântare pentru regretata actriță Draga Olteanu Matei este programată la Biserică undeva între orele 12:00 – 14:30, aceasta având loc cu onoruri militare. Ulterior, cortegiul va pleca spre Cimitirul Eternitatea unde va avea loc slujba religioasă.

Draga Olteanu Matei, înmormântare. Actrița va fi îngropată cu onoruri militare

Cea de-a doua oprire de pe ultimul drum al Dragăi Olteanu Matei va fi în fața Teatrului Tineretului, înhumarea fiind programată ora 15:30Marea actriță a teatrului românesc va fi îngropată alături de iubitul ei soț, medicul Ion Matei, care a murit în anul 2014 în urma unei boli nemiloase.

ADVERTISEMENT

Ca slujba de înmormântare să se desfășoară normal în condițiile pandemiei de coronavirus Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț a stabilit un set de reguli clare.

Astfel, funeraliile organizate pentru Draga Olteanu Matei vor permite numai prezența maximă a 100 de persoane, acestea fiind nevoite să poarte mască de protecție și să păstreze o distanță minimă de 2 metri.

ADVERTISEMENT

Reguli stricte pentru slujba de înmormântare a Dragăi Olteanu Matei

Potrivit observatornews.ro, la Cinema Dacia actorii și oamenii care vor ajunge în această dimineață pentru a-și prezența ultimul omagiu trebuie să-și dezinfecteze mâinile la intrare și ieșire, luarea temperaturii corporale fiind unul dintre primii pași.

Printre măsurile luate de autorități în sala cinematografului din Piatra Neamț se mai numără: organizarea unui flux separat de intrare și ieșire, respectarea unei distanțe de 3 metri între persoane, staționarea pentru o perioadă limitată de timp în fața sicriului sau realizarea dezinfecției în pauze.

ADVERTISEMENT

De altfel, la Cinema Dacia numărul maxim de persoane permis în același timp în incintă este de 20, acestea având obligativitatea de a purta mască de protecție și de a menține ordinea publică atât în interior, cât și în proximitate.

Pe Platoul Curtea Domnească se vor respecta următoarele reguli: 

  • prezența a maxim 100 de persoane
  • purtarea măștii de protecție
  • respectarea unei distanțe de 3 metri intre persoane
  • menținerea ordinii publice de către Inspectoratul Județean de Poliție Neamț și Inspectoratul Județean de Jandarmi Neamț.

La Cimitirul Eternitatea:

  • prezența a maxim 100 de persoane
  • purtarea măștii de protecție
  • respectarea unei distanțe de 3 metri între persoane
  • menținerea ordinii publice de către Inspectoratul Județean de Poliție Neamț și Inspectoratul Județean de Jandarmi Neamț.
ADVERTISEMENT