Draga Olteanu Matei, în stare gravă la spital. Ce se întâmplă cu marea artistă

Raluca Ilie   
în Stiri mondene
13/11/2020, 19:54
Draga Olteanu Matei, în stare gravă la spital. Ce se întâmplă cu marea artistă

Îndrăgita actriță, Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, se află în stare gravă la spitalul Sfântul Spiridon din Iași, la unitatea de Primiri Urgente.

Conform spuselor Dianei Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași, artista Draga Olteanu Matei este în comă, cu hemoragie digestivă. Pe 24 octombrie, aceasta a împlinit admirabila vârstă de 87 de ani.

Draga Olteanu Matei este una dintre cele mai cunoscute actrițe din România. Aceasta a jucat pe scena Teatrului Național București și în numeroase filme și seriale celebre românești.

Draga Olteanu Matei, în stare gravă la spital. Ce se întâmplă cu marea artistă

Mereu cu zâmbetul pe buze, Draga Olteanu Matei face parte din generația de aur a teatrului românesc. Celebra artistă este îndrăgostită de viață și a mărturisit recent că nu și-ar dori să se mai nască a doua oară.

„Nu trebuie să plângem. Cine ajunge la capăt scapă, deși ne dorim să mai fie ceva. E prea frumosă viața pe pământ dacă știi să ți-o faci ca să mai fie ceva de trăit după…. Am scris în unul din caietele mele… M-am rugat lui Dumnezeu: dacă e să ne reîncarnăm, pentru nimic în lume să n-o facă. Sunt în stare să fac orice să nu mă mai nasc, din cauză că iubesc viața foarte mult. Mă bucur de fiecare lucru, că suntem aici, că stăm de vorbă, că ați trecut să mă vedeți… La UNITER și la alte mari festivaluri de gen se dau fotografiile celor care au dispărut… Nu se gândește nimeni că acei oameni au fost cunoscuți în rolurile pe care le-au avut, nu ca oameni în viața reală, care au imbătrânit. I-am și spus lui Caramitru, nu mă pune pe mine asta de acum, pune-o p-aia care a fost și a jucat….acela e chipul pe care îl știu și l-au iubit oamenii…”, a mărturisit actrița într-un interviu acordat luna trecută.

Draga Olteanu Matei are un palmares foarte bogat. Aceasta a jucat în 90 de filme, în peste 50 de piese de teatru și a participat la numeroase show-uri de televiziune. În plus, aceasta a făcut un cuplu memorabil cu Amza Pellea.

Actrița a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1956. Tot atunci a debutat în piesa „Ziariștii” de Alexandru Mirodan. De-a lungul carierei sale a jucat în diferite piese de teatru: „Coana Chirița” după Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii (Coana Chirița – 1986 și Chirița la Iași 1987), „Gaițele” de Kiritescu (1977), „Căruța cu paie” de Mircea Ștefanescu, „Hagi Tudose” de Barbu Ștefănescu Delavrancea, „Domnișoara Nastasia” de G.M. Zamfirescu, „Pisica în noaptea de Anul Nou” de D.R. Popescu, „Autorul e în sală” de Ion Baiesu etc.

În 2012, cunoscuta actriță Draga Olteanu Matei a fost decorată la 30 mai 2002 cu Ordinul Național Steaua României  în grad de Cavaler, alături de alți actori de renume din industria teatrului românesc.

Închide ×