News

Dragnea, atac pe față la multinaționale! „Toate au spus că românii sunt proşti. Au transformat România în coş de gunoi”

19.05.2019 | 16:35
Dragnea atac pe fata la multinationale Toate au spus ca romanii sunt prosti Au transformat Romania in cos de gunoi

Președintele PSD, Liviu Dragnea a lansat un atac pe față la multinaționale! Liderul partidului de guvernământ nu s-a ferit de un discurs dur la adresa companiilor străine, despre care a afirmat că îi consideră pe români „proşti” şi că au transformat ţara în „coş de gunoi“. Totul s-a întâmplat la ultimul miting al PSD-ului organizat pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Târgoviște a fost orașul ales de social democrați pentru a-și încheia adunările electorale.

Dragnea, atac pe față la multinaționale!

„Toate multinaţionalele au spus: românii sunt proşti. Au transformat România în coş de gunoi.  Am făcut o lege care îi va pedepsi aspru. Nu mai acceptăm să fim batjocoriţi, să murim cu adevărul în mână. Am sprijinit şi sprijim capitalul românesc. Oamenii de afaceri români prea mult timp au fost arestaţi, condamnaţi, să facă loc altora“, a declarat Liviu Dragnea în cadrul discursului său, „speech” care, de altfel, a și încheiat mitingul.

Nu este pentru prima oară când Liviu Dragnea se contrează cu multinaționalele. În urmă cu doar câteva luni, liderul PSD a precizat că acestea fac averi în România și sunt impozitate foarte puțin. „E nevoie de un Guvern, de o coaliţie, care să le spună atât băncilor, cât şi multinaţionalelor din România, că şi această ţară are dreptul să ceară ca din profiturile uriaşe pe care le fac aici, taxele să le plătească aici, nu în paradisuri fiscale sau în ţările de origine, că banii îi fac aici, în România, cu români. (…)   

Dragnea, atac pe față la multinaționale! Liviu Dragnea
Liviu Dragnea vra ca multinaționalele să nu mai aibă parte de favoruri. Sursă foto – Hepta

 Dragnea, supărat pe impozitul pe care îl plătesc companiile străine

Eu le spun tuturor acestora că România nu e stat fără câini. Nu putem sta ca momâile să vedem cum ni se iau resursele (…) Eu cred că guvernul condus de dna Viorica Dăncilă nu mai trebuie să tolereze un asemenea comportament şi de aici, de la tribuna Consiliului Naţional, vă cer să interveniţi de urgenţă.   Adică, în domeniile despre care am vorbit până acum, în energie, în gaze, în justiţie, la jocurile de noroc, acum e impozit pe profit, dar ei n-au profit, uitaţi-vă la cifra de afaceri, totuşi.

Cum să crezi în onestitatea unui mare lanţ de hipermarketuri, care cu afaceri de miliarde declară profit de 0,5%. Te gândeşti, se chinuie de atâţia ani de zile în ţara asta şi doar 0,5% profit? Şi afli apoi că cumpără sticla de suc, nu din România unde se produce cu 0,9 lei, cumpără dintr-un paradis fiscal cu 2,20 lei şi-l vinde cu 2,70. Dacă l-ar cumpăra cu 0,90 din România şi l-ar vinde cu 2,70, profitul s-ar impozita aici. (…)  O multinaţională din Energie, afaceri grele, are profit de 0,8 la mie, gânditi-vă cum se chinuie aceşti oameni, la afaceri de miliarde de euro la profit de 0,8 la mie”, declara Liviu Dragnea