News

Fiul lui Liviu Dragnea, implicat într-un business cu pantofi de lux alături de un designer! Cât au scăzut vânzările în pandemie

În afară de afacerile cu cereale, fiul lui Liviu Dragnea mai este implicat într-un business cu pantofi de lux, acolo unde este asociat cu designerul Ștefan Burdea.
06.02.2022 | 12:33
Fiul lui Liviu Dragnea implicat intrun business cu pantofi de lux alaturi de un designer Cat au scazut vanzarile in pandemie
ADVERTISEMENT

Valentin Ștefan, fiul politicianului Liviu Dragnea, este omul din spatele unei afaceri cu pantofi de lux, despre care se știu destul de puține. ”Ștefan Burdea Luxury Shoes Store” este un magazin cu produse de încălțăminte și accesorii situat în centrul Bucureștiului, pe Calea Moșilor, acolo unde o pereche de pantofi din piele naturală poate ajunge să depășească 2.000 de lei iar o curea fabricată din același material costă chiar și 300 de lei.

Cine este Ștefan Burdea, partenerului lui Dragnea Jr.

Ștefan Burdea este un designer de pantofi ”ieșit dintr-o generație de cizmari suficient de aventuroși pentru a reveni la rădăcinile meșteșugului lor”, așa cum se arată pe pagina oficială a creatorului. Burdea spune că a reușit să reînvie o tradiție veche, a cizmăriei și a transpus-o într-o nouă eră. Brandul Ștefan Burdea există din 1997 iar ”proprietarul și fondatorul” lui a ajuns să-și vândă produsele nu doar în România ci peste tot în lume.

ADVERTISEMENT

Surprinzător este că în spatele succesului acestui brand se află fiul lui Liviu Dragnea, care deține 50% din societatea ”Ștefan Burdea Shoes SRL”, care are ca obiect principal de activitate ”comerțul cu ridicata al îmbrăcămintei și încălțămintei”.

Celelalte 50% din părțile sociale sunt deținute de o altă societate, ”Pantofi Lux Ștefan Burdea SRL” care se ocupă de ”fabricarea încălțămintei” și care o are ca unic beneficiar pe Alina Eugenia Burdea, conform FANATIK.

ADVERTISEMENT

Și fostul SPP-ist al lui Liviu Dragnea a fost implicat în afacere

În firma lui Dragnea mai apare și Liviu Ilie Dragne, în rol de administrator. Dragne este considerat un om de încredere al familiei Dragnea, administrator la ferma de porci Salcia, dar și la Nutrelo Group SA, compania agricolă unde, de asemenea, Valentin Ștefan Dragnea deține pachetul majoritar, adică 80%.

În afacerea cu pantofi a mai fost implicat și Adrian Mlădinoiu, fost aghiotant al lui Liviu Dragnea, însă acesta a cedat cele 20% din părțile sociale în 2017, în momentul în care a fost numit Secretar General al Guvernului. Mlădinoiu a fost ofițer SPP, însă a demisionat din acest serviciu în 2015, după ce Liviu Dragnea a părăsit guvernul.

ADVERTISEMENT

Conform datelor de la Ministerul Finanțelor, în 2020 (ultimul raportat fiscal), afacerea cu pantofi de lux a lui Liviu Dragnea a avut o cifră de afaceri de 184.699 lei, la jumătate față de anul precedent. Societatea a înregistrat o pierdere de 63.733 lei iar datoriile au ajuns la 311.573 lei. În urmă cu doi ani, firma lui Dragnea mai avea un singur angajat.

Designerul a anunțat că intenționează să deschidă magazine în Ucraina

Un an mai târziu, adică în 2021, Ștefan Burdea anunța însă că-și extinde partea de producție și își inaugurează un atelier la Botoșani. De asemenea, el anunța că are în plan deschiderea de noi magazine în Iași și Botoșani dar și în Ucraina, la Cernăuți și Kiev.

ADVERTISEMENT

Totuși, atelierul din Botoșani urma să fie operat printr-o altă societate, în care asociați sunt David Burdea (fiul lui Ștefan Burdea) și Cătălin Rotundu, fost primar al comunei Dângeni, conform presei locale.

Interesant este că Rotundu este un lider PNL cunoscut în zonă, care l-a criticat dur pe Liviu Dragnea în perioada guvernării PSD și chiar a cerut demisia acestuia din funcțiile publice pe care acesta le deținea în 2018.

ADVERTISEMENT