Life

Dragobete 2023. Cele mai tari declarații de dragoste, SMS-uri și felicitări

Dragobete 2023. Iată o serie de declarații de dragoste, SMS-uri și felicitări pe care le poți trimite sufletului tău pereche.
23.02.2023 | 09:00
Dragobete 2023 Cele mai tari declaratii de dragoste SMSuri si felicitari
Ce mesaj îi poți scrie persoanei iubite de Dragobete. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Dragobete 2023, când se pregătesc românii de o nouă sărbătoare dedicată iubirii. Această zi se celebrează doar la nivel național. Datează din cele mai vechi timpuri. La fel ca de Valentine’s Day, îți poți exprima dragostea față de partener. Dacă nu știi cum, îți sugerăm noi o serie de declarații, SMS-uri și felicitări.

Dragobete 2023, sărbătoarea iubirii la români

Se spune că iubirea nu poate fi măsurată în cuvinte.Însă dacă sentimentele tale pentru sufletul pereche sunt unele foarte sincere, cu siguranță vei reuși să transmiți ceea ce simți. De preferat sunt textele mai lungi, deoarece partenerul va empatiza mai bine cu emoția ta.

ADVERTISEMENT

De Dragobete iubita ta sau iubitul tău va fi de-a dreptul impresionat (ă) dacă îi vei face o declarație de dragoste. Nu strică să adaugi printre rânduri și un strop de amuzament. Asta pentru a binedispune atmosfera și a-i readuce partenerului zâmbetul pe buze.

”Nu am nevoie de o mulțime de bomboane de Dragobete pentru că sunt la dietă. Îmi poți cumpăra diamante în schimb!”/ ”Dacă averea mea ar crește la fel de mult ca și dragostea mea pentru tine, astăzi aș fi pe lista Forbes a celor mai bogați oameni din lume!”/ ”Dacă aș putea, aș strânge toată dragostea mea pentru tine și aș pune-o într-o cutie de cadou. Dar nu se fac cutii atât de mari!”, sunt câteva declarații de dragoste pe care le poți face, potrivit mesajmix.com

ADVERTISEMENT

De altfel, declarațiile de dragoste se fac, de obicei, față în față. Dacă nu ai această posibilitate, poți să-i scrii un SMS sufletului pereche. I-l poți trimite atunci când ai impresia că se poate aștepta mai puțin, încât să fie extrem de uimit.

Model de mesaj pentru Dragobete 2023

”Nu știu ce s-ar întâmpla cu mine dacă tu nu ai exista întotdeauna îmi înveselești ziua și ma faci să simt că trăiesc cu adevărat. Tu ești steaua mea călăuzitoare care îmi păzește nopțile. Nu pot decât să te iubesc foarte mult și tu ești totul pentru mine!!!” / ”Ochii tăi sunt făcuți să cucerească, trupul tău e făcut să trezească dorințele. Toată ființa ta e încântătoare și eu sunt cel mai norocos bărbat, caci sunt iubit de tine”, poți să-i scrii partenerului.

ADVERTISEMENT

Dacă te gândești la o felicitare, aici cuvintele trebuie așezate cât mai frumos pe pagină. De altfel, aceasta nu poate fi scrisă oricum, ci însoțită și de o surpriză romantică. În cazul bărbaților, de exemplu, aceștia nu ar trebui să apară în fața iubitei/logodnicei/soției lor și fără un buchet de flori.

”Te iubesc așa cum nu am mai iubit pe nimeni. Până să te cunosc, am realizat că nu știam deloc ce este dragostea. Îți mulțumesc pentru faptul că m-ai trezit la realitate și că mă accepți atât cu calitățile mele, cât și cu defectele mele. Tot ceea ce îți scriu acum este din inimă. Cuvintele sunt de prisos ca să-ți pot arăta cu adevărat ce simt pentru tine”, îi poți scrie pe o felicitare partenerului sau partenerei.

ADVERTISEMENT

Ce este însă Dragobetele?

Puțini români cunosc legenda din spatele acestei sărbători frumoase. Din bătrâni se spune că ”Dragobetele” era fiul Babei Dochia și avea un aspect fizic foarte plăcut. Tânărul stătea prea puțin pe acasă și obișnuia să cutreiere păduri și câmpii.

Dacii l-au perceput precum un zeu al iubirii, care unea destinele animalelor și al păsărilor în cer, la început de primăvară. În anumite regiuni din România, ”Dragobetele” este cunoscut ca ”Drăgostițele”, ”Sântion de primăvară”, ”Cap de primăvară” sau ”Ioan Dragobete”.

ADVERTISEMENT