Sporturi

Dragobete în sport. Povestea de iubire dintre un baschetbalist şi o voleibalistă

Voleibalista de la CSM Bucureşti, Andreea Ispas (liberoul echipei naţionale), se iubeşte cu baschetbalistul dinamovist Cezar Stănescu.
24.02.2018 | 23:45

Ea voleibalistă, el baschetbalist. Ea la CSM Bucureşti, el la Dinamo. Sunt împreună de patru ani şi, indiferent de echipele la care au activat şi oraşele în care au locuit, relaţia lor a fost la fel de puternică. Aceasta este povestea Andreei Ispas (28 de ani) şi a lui Cezar Stănescu (30 de ani), un cuplu care ”mănâncă sportul pe pâine”.

Se spune că sportul apropie şi uneşte oamenii. Este şi cazul Andreei şi al lui Cezar.  ”L-am cunoscut pe Cezar în sală la Constanţa, el juca pentru Farul, iar eu pentru Tomis. L-am văzut şi mi s-a părut interesant. Eu l-am abordat cu o invitaţie la cafea şi aia a fost, de atunci suntem împreună!” – Andreea Ispas, voleibalistă CSM Bucureşti.

”Esenţele tari se ţin în sticluţe mici, nu m-am gândit niciodată că eu sunt înalt şi ea mai micuţă, nu mă interesează detaliile astea, important e că a fost potrivire din prima zi” – Cezar Stănescu, baschetbalist Dinamo. Povestea lor a început neaşteptat şi de atunci sunt în fiecare zi mai îndrăgostiţi unul de celălalt. Nici distanţa, nici viaţa agitată de sportiv nu le-a pus piedici, iar acum ei se bucură din plin ă locuiesc împreună. 

”Primii doi ani au fost mai mult la distanţă, eu la Mureş, el la Piteşti. Încrederea este cheia succesului într-o relaţie la distanţă. În primul an, am stat o perioadă împreună, apoi aşa s-a întâmplat, să jucăm în oraşe diferite. Vedem ce ne rezervă viitorul, sperăm să putem fi împreună în continuare!” – Andreea Ispas, voleibalistă CSM Bucureşti

Andreea şi Cezar au început să cunoască în detaliu secretele sportului practicat de partener, asta cu toate că înainte să formeze un cuplu, niciunul nu era mare fan al sportului pe care-l iubeşte celălalt. ”Nu am fost la multe meciuri de volei, datorită ei am început să învăţ şi să înţeleg voleiul. De altfel, dacă mă pui să joc volei, sunt degeaba. Ea joacă mai bine baschet, decât joc eu volei” – Cezar Stănescu, baschetbalist Dinamo.

”Înainte să fiu cu Cezar, fusesem la câteva meciuri de baschet, dar nu mă pricepeam. Acum, încercăm să vedem cât mai multe dintre jocurile celuilalt. Baschetul mi se pare mai uşor decât voleiul, unde este vorba de mai multe tehnici. La baschet, sport de contact, contează alte lucruri”  – Andreea Ispas, voleibalistă CSM Bucureşti.

Deşi are alura unui uriaş (1.95m înălţime), Cezar are şi momentele lui de ”slăbiciune”. Şi, de fiecare dată, este vorba despre Andreea. „Flori îi iau tot timpul, dar nu obişnuim să sărbătorim Valentine’s day, ci mai degrabă ce avem noi, Dragobetele. Teoretic, e o zi ca oricare alta, dar îi iau o cutie de bomboane” – Cezar Stănescu, baschetbalist Dinamo.

“Dacă mă întreabă cineva dacă Cezar este romantic spun şi da, şi nu. Aşa, ca orice bărbat. Nu mi-a scris poezii…dacă asta înseamnă romantism, dar face gesturi frumoase” – Andreea Ispas, voleibalistă CSM Bucureşti.

Viaţa liniştită de cuplu îi dă Andreei tonus bun şi pentru latura profesională. Voleibalista este cu echipa sa, CSM Bucureşti, pe primul loc, în acest moment, în campionatul intern, cu mari şanse de a câştiga titlul, pentru prima dată în istoria clubului din Capitală.

”Sper să devenim campioni. Avem 6 puncte în faţa echipei de la Blaj, ocupanta locului secund. Un titlu ar conta imens, primul cu CSM , echipa cu care m-am lansat în voleiul mare. Am mai câştigat două titluri în carieră, dar acesta ar fi cu adevărat special” – Andreea Ispas, voleibalistă CSM Bucureşti.

Andreea îşi face planuri şi pentru naţională, cu atât mai mult cu cât ţara noastră va găzdui o grupă a turneului final european din 2021. ”Cei din Federaţie au început să ne susţină mai mult.  La naţională trebuie să dăm tot ce putem, jucăm pentru ţara noastră şi trebuie să demonstrăm că şi România este o ţară cu multe jucătoare bune. Europeanul din 2021 este o şansă să relansăm voleiul din România. Sperăm să vină lumea în sală, să ne susţină. Fanii noştri au ce vedea! Ne dorim pentru competiţia din 2021 o clasare cât mai bună, ne trebuie mult curaj şi încredere. Formăm deja o echipă şi cred că putem realiza acest lucru!” – Andreea Ispas, voleibalistă CSM Bucureşti.