ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Dragomir acuză: „Ponta l-a impus pe Gino la LPF şi a vrut să mă aresteze!”

Dragomir îl acuză pe Ponta că l-a impus pe Iorgulescu la LPF. Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal nu poate uita nici după 4 ani cum a fost îndepărtat de la şefia ligii în 2013 şi lansează acuzaţii grave la adresa politicului amestecat în fotbal.
Autor: Silviu Ghering | 17.11.2017 | 12:40
Dragomir acuză: „Ponta l-a impus pe Gino la LPF şi a vrut să mă aresteze!”

Alegerile preşedintelui LPF în 2013 îl „ard” şi acum pe Dumitru Dragomir. A pierdut atunci în faţa actualului preşedinte, Gino Iorgulescu, sprijinit, spune Dragomir, de prim-ministrul din acea vreme, Victor Ponta, care şi-ar fi impus astfel în fruntea LPF omul „care să răspundă la comenzi”.

ADVERTISEMENT

„La alegeri a fost lucrătură politică. S-au făcut presiuni mari să fiu schimbat. Aveau nevoie de un om de-al lor, care să răspundă la comenzi. După ce l-a pus pe Gino Iorgulescu, Ponta a vrut să mă aresteze. Era vorba de bani mulţi, iar Ponta se pregătea de campania prezidenţială din 2014, avea nevoie de finanţare”, a spus Dragomir pentru „Evenimentul Zilei”.

Dragomir îl acuză pe Ponta că l-a impus pe Iorgulescu la LPF, dar nu uită să-i înţepe pe Paszkany sau pe Negoiţă

ADVERTISEMENT

Prieteni odată, demult, pe când CFR Cluj cîştiga campionate şi cupe, Dumitru Dragomir şi fostul patron din Gruia, Arpad Paszkany, au ajuns în tabere diferite, iar fostul preşedinte LPF nu-l „uită” în „rechizitoriul” său, acuzându-l că i-ar fi cerut, nici mai mult, nici mai puţin, banii din drepturile de licitaţie, recompensa fiind una pe măsură: 4 milioane de euro pe an!

„Arpad Paszkany mi-a spus să-i cedez banii din drepturile, fără licitaţie, şi i-am spus că e ilegal. Mi-a promis un comision de 4 milioane de euro pe an, în următorii 5 ani, adică 20 de milioane. Dacă acceptam, trebuia să dau în fiecare an câte 1 milion de euro pentru campanii. Prima era în 2014, campania prezidenţială. Sebastian Ghiţă mi-a confirmat cum s-au luat banii, cum a fost Ponta în Dubai. Gigi Becali m-a sunat din puşcărie şi mi-a zis că l-au sunat Ponta şi Olăroiu din Dubai şi i-au spus că mă aranjează la alegeri”, susţine Dragomir 

ADVERTISEMENT

„Pinalti” i-a „sifonat” lucrătura…

Fostul preşedinte LPF a dezvăluit şi de unde ştie de „lucrătura” care l-a detronat după 17 ani de „domnie”: „Gheorghe Ştefan mi-a zis direct «Mâncaţi-aş gura, te fac». I-am zis «Bă, eşti nebun?». Mi-a explicat: «Mă lasă şi pe mine în pace». Corona Braşov a votat contra mea. Acolo era Constantin Niţă, fost ministru PSD, şi l-a trimis pe nepot alături de ăla care vota ca să fie sigur. Niţă venise special din străinătate pentru asta. Vă daţi seama ce presiune făcea Ponta? Pe cei de la Dinamo i-am înţeles. Fratele lui Negoiţă, Robert, era subalternul lui Ponta. Cum a scăpat Dinamo de datoria uriaşă către stat? Nu cu ajutorul ANAF-ului?”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!