Sport

Dragoș Nedelcu a fost prezentat la Fortuna Dusseldorf: Cum îl caracterizează nemții: „Este un jucător tehnic!”

Fotbalistul împrumutat de FCSB la Fortuna Dusseldorf, Dragoș Nedelcu, a fost prezentat oficial la clubul din liga a doua. Cei din conducere l-au lăudat pe jucător, pe care îl consideră tehnic și experimentat pentru vârsta lui.
12.07.2021 | 17:54
Dragos Nedelcu a fost prezentat la Fortuna Dusseldorf Cum il caracterizeaza nemtii Este un jucator tehnic
Dragoș Nedelcu a fost prezentat la Fortuna Dusseldorf: Cum îl caracterizează nemții: „Este un jucător tehnic!”
ADVERTISEMENT

Dragoș Nedelcu a fost împrumutat pentru un sezon în liga a doua germană, iar FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că jucătorul a preferat să renunțe la bani pentru a pleca de la FCSB, unde intrase în dizgrația patronului Gigi Becali.

Fundașul central de 24 de ani, care poate evolua și pe postul de mijlocaș central,  mai are contract cu bucureștenii, însă Furtuna Dusseldorf va avea opțiune de cumpărare, pentru fotbalistul evaluat la 400.000 de euro conform transfermarkt.

ADVERTISEMENT

Dragoș Nedelcu, lăudat de conducerea clubului Fortuna Dusseldorf: „Are deja experiență internațională”

Dragoș Nedelcu a fost lăudat de cei din conducerea clubului, care i-au făcut o caracterizare sugestivă după ce a fost prezentat oficial la Fortuna Dusseldorf: „Suntem bucuroși că putem acoperi o poziție în centrul defensivei cu ajutorul lui Dragoș Nedelcu. A jucat recent pe această poziție atât la club, cât și la Naționala Olimpică. Este un jucător tehnic, cu calități pe faza de construcție.

Nedelcu a jucat cu FCSB în cupele europene și a debutat și la echipa națională, cu care ar fi trebuit să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo: „La 24 de ani, are deja experiență internațională. Avem încredere în el că se va dezvolta la Fortuna”, a declarat directorul sportiv Uwe Klein.

ADVERTISEMENT

Fortuna Dusseldorf a terminat sezonul trecut pe locul al cincilea și are ambiții de promovare în primul eșalon în acest an, iar nemții sunt dispuși să plătească un milion de euro FCSB-ului pentru transferul lui Dragoș Nedelcu. Chiar și în aceste condiții, Gigi Becali va avea o gaură financiară de 1,13 milioane de euro. În 2017, patronul FCSB plătea pentru transferul lui Nedelcu 2,13 milioane lui Gheorghe Hagi.

Ce spune Dragoș Nedelcu despre experiența de la Fortuna Dusseldorf

Dragoș Nedelcu este încântat de prima sa experiență în străinătate și chiar a renunțat la o parte din bani pentru a juca la Dusseldorf. La FCSB a câștigat 15.000 de euro, în timp ce în Bundesliga 2 va avea un salariu de doar 12.000 de euro: „Fortuna este prima mea experiență în afara României. Sunt foarte fericit să fiu aici, la Dusseldorf, pentru că este un pas corect în procesul meu de dezvoltare, iar cei de aici m-au făcut să mă simt bine în urma tuturor discuțiilor avute.

ADVERTISEMENT

Aștept cu nerăbdare să cunosc fotbalul german și îmi doresc să o ajut pe Fortuna să fie în fruntea clasamentului”, a spus și jucătorul pentru site-ul oficial al clubului german. Ionel Dănciulescu s-a amuzat pe seama transferului lui Dragoș Nedelcu și a comentat astfel mutarea: „Cine a scăpat? Nedelcu de FCSB sau FCSB de Nedelcu?”, a glumit dinamovistul invitat în platoul DigiSport.

Pe de altă parte, fostul oficial al clubului, Helmuth Duckadam, a declarat că FCSB are de pierdut prin acest transfer, însă Nedelcu se poate întoarce un jucător schimbat la 180 de grade: „Eu cred că FCSB a pierdut prin plecarea sa. Șansa FCSB-ului e că e împrumutat în Liga 2 din Germania, la o echipă de tradiție. El a fost și accidentat, cred că de-asta nu s-a impus. Acum, părerea mea e că toate părțile câștigă. FCSB, pentru că Nedelcu pleacă la Fortuna Dusseldorf și poate revine la formă sau poate îl vând la final, iar Nedelcu, pentru că la FCSB nu ar mai fi jucat atât de mult”, a comentat și fostul mare portar acest transfer surprinzător.

ADVERTISEMENT

Dragoș Nedelcu voia cu orice preț să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Dragoș Nedelcu a fost unul dintre cei doi jucători trimiși de FCSB la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alături de portarul Ștefan Târnovanu, unde naționala României va debuta pe 25 iulie împotriva Hondurasului: „Este cu mult peste așteptările mele, poate este cel mai înalt nivel la care poți juca, la Jocurile Olimpice.

Depinde ce strategie va fi pentru că sunt multe la mijloc și nu știu care este planul clubului. Această convocare reprezintă ceva foarte important, pentru că aici mă simt foarte bine alături de colegi, de staff, de toată lumea. Mereu vin cu inima deschisă”, a declarat jucătorul înainte de JO Tokyo 2021.

La finalul campionatului, Gigi Becali a declarat că vrea să își scoată banii pe care i-a plătit pe jucător celor de la Viitorul Constanța: „Pleacă Nedelcu, dar trebuie să scot banii. Vreau două milioane pe el. Eu am dat două milioane, adică un milion jumate plus 500.000 procentele și cât m-a mai costat el, 700-800.000. Dar vreau două milioane”, a declarat Becali.

  • 1.000.000 de euro trebuie să plătească Fortuna Dusseldorf pentru transferul lui Dragoș Nedelcu
  • 12.000 de euro e salariul lui Nedelcu în liga a doua din Germania
  • 15.000 de euro câștiga la FCSB

  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoșani – FCSB: 2,05 este cota pentru „minutul primului gol: înainte de minutul 28”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT