Sport

Dragoș Nedelcu, comparat cu Ladislau Boloni, după evoluția din Islanda – România: „A adus liniște în fața celor doi fundași centrali!”

Anghel Iordănescu, fostul selecționer al naționalei României, a vorbit despre evoluția lui Dragoș Nedelcu din partida Islanda - România, scor 0-2.
04.09.2021 | 10:33
Dragos Nedelcu comparat cu Ladislau Boloni dupa evolutia din Islanda  Romania A adus liniste in fata celor doi fundasi centrali
ADVERTISEMENT

România a obținut victoria, în fața Islandei, prin golurile marcate de Dennis Man și Nicolae Stanciu.

În prezent, „tricolorii” se află pe locul 4 din grupa J, cu șase puncte obținute după patru meciuri jucate.

ADVERTISEMENT

Dragoș Nedelcu, comparat cu Ladislau Boloni, după evoluția din Islanda – România

Anghel Iordănescu s-a arătat încântat de evoluția lui Dragoș Nedelcu și l-a comparat cu Ladislau Boloni.

În același timp, fostul selecționer nu înțelege de ce Mirel Rădoi nu a convocat mai mulți atacanți, având în vedere că, în luna septembrie, România va disputa trei partide, în preliminariile Campionatului Mondial 2022.

ADVERTISEMENT

„Este o victorie obținută după un joc bun, acceptabil. Sunt trei puncte importante, adversarul nu a avut 5-6 jucători de bază, din cauza problemelor pe care le-au avut.

Dar noi am avut momente foarte bune de joc. După un an de zile, selecționerul a înțeles că un controlor în fața apărării gen Nedelcu îi aduce mai multă siguranță.

ADVERTISEMENT

Nedelcu a adus liniște în fața celor doi fundași centrali, este un bun pasator, echipa câștigă în profunzime, poate schimba inițierea construcției dintr-o parte în alta.

Nici Boloni nu avea viteză, era chiar lent, dar controla foarte bine jocul. Rădoi a fost inspirat, până acum a jucat cu Răzvan Marin și Nicolae Stanciu care făceau de toate. Acum, Nicușor a avut libertate și a jucat excelent.

ADVERTISEMENT

Nu înțeleg de ce nu a luat 4 atacanți la un ciclu de 3 jocuri. El trebuia să aibă deja un schelet, 8-9 jucători fixați. A folosit 63 de jucători, trebuia să-i dea de gândit”, a declarat Anghel Iordănescu, la Digi Sport.

În următorul meci din preliminariile CM 2022, România o va întâlni, acasă, pe Liechtenstein. Partida se va juca duminică, de la ora 21:45.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,03 este cota pentru „peste 1,5 goluri” la meciul România – Liechtenstein. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT