Sport

Dragoș Nedelcu, înapoi la Farul! A fost prezentat oficial. Motivele pentru care mijlocașul FCSB s-a întors în Liga 1. Exclusiv

Dragoș Nedelcu, jucătorul împrumutat de FCSB la Fortuna Dusseldorf, s-a întors în Liga 1. FANATIK a anunţat în exclusivitate că fotbalistul va semna cu Farul Constanţa.
04.02.2022 | 10:36
Dragos Nedelcu inapoi la Farul A fost prezentat oficial Motivele pentru care mijlocasul FCSB sa intors in Liga 1 Exclusiv
ADVERTISEMENT
04-02-2022
08:40

Dragoş Nedelcu, prezentat la Farul Constanţa

Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate încă de pe 17 ianuarie, Dragoş Nedelcu s-a întors în Liga 1 şi va juca la Farul Constanţa. Fotbalistul de 24 de ani este împrumutat de la FCSB, care în prima parte a sezonului îl cedase la Fortuna Dusseldorf.

“Începând de astăzi (n.r. 4 februarie), mijlocașul Dragoș Nedelcu este noul jucător al echipei noastre. Născut la 16 februarie 1997, constănțeanul Dragoș Nedelcu este un produs al Academiei Hagi, unde a ajuns încă din 2009.

A evoluat pentru clubul nostru până în august 2017, când s-a transferat la FCSB. În prima parte a acestui sezon a jucat în Germania, la Fortuna Dusseldorf.

În palmaresul său figurează un titlu de campion cu FC Viitorul (actuala Farul) în 2017 și o Cupă a României în 2020 cu FCSB. Fost internațional de juniori, are până în prezent și două selecții la naționala de seniori. Este și semifinalist cu România U21 la C.E din 2019. Mult succes, Dragoș, în tricoul alb-albastru!”, au anunţat constanţenii pe contul oficial de Facebook al clubului.

dragos nedelcu

ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate Dragoș Nedelcu a renunțat la bani ca să scape de Gigi Becali, iar la Fortuna Dusseldorf avea un salariu mai mic decât la FCSB.

Închizătorul transformat în fundaș central a jucat în liga a doua din Germania doar zece meciuri și este evaluat conform transfermarkt la doar 400.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Dragoș Nedelcu ar putea reveni în Liga 1 la Farul Constanța. Motivele pentru care mijlocașul FCSB vrea să plece de la Dusseldorf

Din informațiile FANATIK, Dragoș Nedelcu a avut o discuție cu antrenorul de la Fortuna Dusseldorf, care l-a întrebat pe ce poziție își dorește să joace și unde dă cel mai bun randament.

Mijlocașul de 24 de ani i-a transmis acestuia că își dorește să joace ca mijlocaș la închidere, însă antrenorul Christian Preußer i-a explicat că e aproape imposibil să joace pe acel post, fiind acoperit.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, FANATIK a aflat că tehnicianul lui Dusseldorf i-a dat două variante lui Dragoș Nedelcu: ori rămâne la Fortuna și se luptă să prindă un loc ca fundaș central, dar și acolo are șanse mici să evolueze ca titular, ori pleacă împrumut până la finalul sezonului cât mai are contract în Bundesliga 2.

Astfel, Dragoș Nedelcu a ales varianta să joace și își dorește să revină în Casa Pariurilor Liga 1 la Farul Constanța, echipa la care s-a lansat și în orașul în care s-a născut. Salariul nu ar fi deloc un impediment, mai ales că în Germania era plătit cu 3.000 de euro mai puțin decât lua la FCSB, unde câștiga 15.000 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali nu vrea ca Dragoș Nedelcu să se întoarcă la FCSB: „Ce să fac cu el? Nu mai joacă nimic acolo”

Gigi Becali a declarat pentru as.ro că i-a dat permisiunea lui Dragoș Nedelcu pentru a se transfera la o echipă din Liga 1: „Nedelcu, da! A cerut voie să meargă la un club din România și i-am dat. Ce să fac eu cu el? Nedelcu nu mai joacă acolo și am înțeles că ar fi dorit de un club din România, dar trebuie să-i dăm aprobarea noi. Și eu i-am spus lui Mihai, «da, mă, să îi dați!»”.

Patronul FCSB-ului a explicat că a știut de la bun început că Nedelcu nu mai este o soluție la echipă și de aceea a decis să îl împrumute: „Când îi dau eu drumul unui jucător, știu de ce îi dau drumul. Mai mult nu vorbesc”.

ADVERTISEMENT

Același lucru este valabil și pentru jucători precum Dennis Man sau Olimpiu Moruțan care au plecat de la FCSB pe sumă importante: „Când îl vând eu pe un jucător pe o sumă, știu de ce l-am vândut. Eu știu cel mai bine cât valorează el. Când a plecat el pe o sumă, atunci să știi că aia e”.

ADVERTISEMENT

Ce a spus antrenorul Fortunei Dusseldorf despre Dragoș Nedelcu: „Nu este fundaș central”

Antrenorul lui Dusseldorf este convins că Dragoș Nedelcu nu poate juca fundaș central, acolo unde este nevoie de el și astfel jucătorul de 24 de ani nu a fost oprit în lot: Am dorit să evaluăm totul în timpul pauzei competiționale, iar impresiile pe care ni le-au lăsat cei doi (n.r. Dragoș Nedelcu și Leonardo Koutris) în amicalul cu Freiburg au contat în decizia de a nu-i lua în lot”.

Presa din Germania a scris de asemenea despre acest subiect și a punctat: „Puteți să spuneți ce vreți, dar Dragoș Nedelcu nu este fundaș central, iar asta s-a văzut în multe situații. A avut mereu probleme mari în duelurile fizice, unde a stat foarte slab. La golul lui Sandhausen, s-a lăsat dominat ca un amator, au scris cei de la Rheinische Post.

  • 400.000 de euro e cota lui Dragoș Nedelcu
  • 3 ani a jucat mijlocașul central la echipa lui Gheorghe Hagi
  • 12.000 de euro e la salariul lui Nedelcu la Fortuna Dusseldorf, cu 3.000 de euro mai puțin decât avea la FCSB

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 5,00 este cota pentru „1 și peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!