Sport

Dragoş Nedelcu, lăudat de presa germană: „Tânăr cu potenţial mare. S-a integrat rapid“

Dragoş Nedelecu evoluează pentru Fortuna Dusseldorf, în liga secundă din Germania.
18.08.2021 | 19:10
Dragos Nedelcu laudat de presa germana Tanar cu potential mare Sa integrat rapid
ADVERTISEMENT

După patru ani la FCSB, Dragoş Nedelcu se află în faţa primului sezon în străinătate. Fotbalistul, care aparţine în continuare de formaţia bucureşteană, evoluează sub formă de împrumut la formaţia germană de ligă secundă Fortuna Dusseldorf.

Nemţii îl pot cumpăra definitiv la finalul sezonului, în schimbul sumei de un milion de euro.

Dragoş Nedelcu s-a integrat rapid în noua echipă şi a bifat deja patru partide pentru Fortuna Dusseldorf, trei de campionat şi un în Cupa Germaniei.

ADVERTISEMENT

Bild: „Nedelcu are potenţial“

Evoluţiile lui au atras atenţia jurnaliştilor de la Bild, care îl consideră un fotbalist cu potenţial.

„Tânărul cu mare potențial s-a adaptat într-un timp foarte scurt. După doar câteva jocuri, Dragoş Nedelcu şi Christoph Klarer (21 ani) au format un adevărat baraj defensiv.

ADVERTISEMENT

Nu va fi ușor pentru Andre Hoffmann (28 ani), absent cinci luni din cauza unei accidentări, să-și recapete poziția de titular”, au scris nemţii.

Dragoş Nedelcu, jucător polivalent ce poate evolua atât ca mijlocaş defensiv, cât şi ca apărător central, a fost folosit pe ambele poziţii, dar preponderent ca fundaş.

ADVERTISEMENT

În etapa a doua, 2-3 cu Werder Bremen, românul a jucat la mijlocul terenului şi a reuşit pasa de la golul de 2-2, în minutul 90+4. Din păcate, Fortuna a primit gol două minute mai târziu şi a ratat remiza.

Dragoş Nedelecu jucător important în defensiva lui Dusseldorf. FOTO: facebook
Dragoş Nedelecu jucător important în defensiva lui Dusseldorf. FOTO: facebook

Antrenorul e mulţumit de evoluţiile lui Dragoş Nedelcu

„Christian Preusser a spus înaintea meciului cu Nurnberg că Christoph Klarer şi Dragoş Nedelcu încep să se cunoască din ce în ce mai bine. Acest lucru a fost clar şi cu Nurnberg. Cei doi au avut o prestaţie solidă şi aproape că n-au permis nicio ocazie importantă la poarta noastră.

ADVERTISEMENT

În primele patru meciuri oficiale, Fortuna a primit doar două goluri. În ceea ce priveşte centrul defensivei, e de asemenea îmbucurător că Tim Oberdorf a debutat în 2. Bundesliga“, a scris şi site-ul oficial al clubului din Dusseldorf.

A început să înveţe germana

Dragoş Nedelcu a început să înveţe limba germană pentru a se putea înţelege mai bine cu toţi coechipierii săi. „Mă numesc Dragoș. Am 24 de ani, vin din România și locuiesc în Dusseldorf. Îmi place Formula 1 și antrenamentul începe la ora 11!“, au fost primele de cuvinte rostite în germană în faţa jurnaliştilor.

Fostul mijlocaş al Viitorului şi al FCSB-ului a făcut şi o paralelă între fotbalul din Liga 1 şi cel din 2.Bundesliga.

„Intensitatea aici este puțin mai mare. Și contactul fizic este mai intens. Trebuie să lupt la fiecare joc. Este puțin mai blând fotbalul în România“, a spus Nedelcu.

  • 400.000 de euro este cota de piaţă a lui Dragoş Nedelcu
ADVERTISEMENT