News

Dragoș Pătraru, reacție dură împotriva politicienilor care nu vor să mărească pensiile: Mitocani inculți

11.06.2020 | 09:49
Dragos Patraru reactie dura impotriva politicienilor care nu vor sa mareasca pensiile Mitocani inculti
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Dragos Pătraru a avut o reacție dură împotriva politicienilor care tergiversează în aceste zile creșterea pensiilor, o lege votată recent de Parlament.

Dragoș Pătraru, reacție dură împotriva politicienilor care nu vor să mărească pensiile: Mitocani inculți

Creșterea pensiilor în România a stârnit un adevărat război al declarațiilor între Putere și Opoziție. Votate a crește cu un procent de 40%, veniturile pensionarilor au șanse mari de a fi indexate cu mult mai puțin.

ADVERTISEMENT

Recent, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat ce se întâmplă cu majorarea pensiilor care ar urma să aibă loc la 1 septembrie 2020. Liberalul a recunoscut că nu este posibilă o mărire de 40%, însă se caută resurse pentru o majorare minimă de 10%.

Prezentatorul emisiunii Starea Nației, Dragoș Pătraru, are un mesaj virulent pentru politicienii care ezită să crească pensiile în această toamnă.

ADVERTISEMENT

“Am adunat azi la un loc toate tâmpeniile pe care le spun acești oameni despre pensii. Spun politicienii: pensiile trebuie să fie după contribuția fiecăruia. Cum naiba s-a ajuns cu contributivitatea asta că peste două milioane de oameni să primească pensie sub 1.000 de lei?

Cum poți să le vorbești oamenilor de contributivitate, când tu, în cei 30 de ani de democrație, nu ai făcut altceva decât să creezi feluri și feluri de pensii speciale?”, spune jurnalistul în emisiunea sa.

ADVERTISEMENT

Pătraru: ”Unde sunt investițiile?”

În condițiile în care politicienii care se opun creșterii pensiilor pun acest lucru pe seama faptului că banii sunt necesari pentru investiții, omul de televiziune vine cu o întrebare logică pentru aceștia: ”Unde sunt investițiile?

”Unde sunt investițiile dacă de 30 de ani nu ați mărit pensiile și i-ați lăsat pe oameni să trăiască cu 200 de dolari pe lună? Unde sunt? Unde e țara aia plină de infrastructură? Aa, de-acum începeți? Până acum ați furat toate investițiile, nu?

ADVERTISEMENT

Cea mai mare mitocănie a politicienilor, legat de pensii, este că orice mărire e pomană, frate. Micșorările, oo, da, tăierile, da, da, da, acestea sunt gesturi de mari politicieni. Dar măririle… mmm, nu, măririle sunt pomeni. De-aia zic: sictir forever, politicienilor!”, mai spune Pătraru.

Despre creștere pensiilor a vorbit, miercuri, și premierul Ludovic Orban, Acesta a dezvăluit că pensiile vor fi crescute, însă nu știe nimeni când și care va fi cuantumul.

ADVERTISEMENT