Fotbal intern

Dragoș Săvulescu anunță că va ataca la CEDO decizia de condamnare: „Nu datorez nimănui niciun ban”

Dragos Savulescu anunta ca va ataca la CEDO decizia de condamnare Nu datorez nimanui niciun ban

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu este dat în urmărire internațională în urma condamnării din dosarul retrocedărilor de plaje, în care au mai fost condamnați Cristi Borcea și Radu Mazăre. Fostul acționar de la Dinamo a stat departe de lumina reflectoarelor, nu a dat nicio replică și este de negăsit pentru autorități. Cu toate acestea, Săvulescu a scris pe blogul său că nu datorează statului român niciun ban, întrucât nu a produs niciun prejudiciu. De asemenea, Săvulescu a spus că va ataca decizia de condamnare la CEDO.

Dragoș Săvulescu, o victimă colaterală a răfuielii dintre Radu Mazăre și Traian Băsescu?

Dragoș Săvulescu a scris pe blog că dosarul retrocedărilor a început acum 14 ani, „când un inamic al primarului de atunci Radu Mazăre, proaspăt angajat la DNA, a făcut o plângere penală, probabil ca prima îndatorire de serviciu”. Săvulescu susține că procurorii au dispus, după cercetări, neînceperea urmăririi penale și clasarea dosarului. Omul de afaceri transmite că, după ce procurorul Țuluș a fost numit procuror-șef, a ordonat imediat reluarea dosarului, “redistribuind dosarul altor polițiști și procurori din DNA, cu ordin direct de a găsi ceva pentru a-l înfunda pe Mazăre, principalul om care îi voia capul fiind președintele de atunci, Traian Băsescu”. Săvulescu susține că prejudiciul de 114 de milioane de euro din dosar este raportat la o suprafață de teren uriașă, de ordinul milioanelor de metri pătrați de teren.

Afaceristul critică apoi componența completului de judecată de la ICCJ: „Totul a devenit mai mult decât evident când, la prima sa intrare în complet ca președinte, judecătorul Ionuț Matei a impus deja avocaților ca la următoarele 2 termene, date în cascadă, în 2 zile consecutive, să pună deja concluzii pe fond și să finalizeze dosarul, în condițiile în care discutăm de un dosar-mamut, de 90 de volume, cu 36 de inculpați, constituit din 6 dosare uriașe complet separate adunate toate în unul!!!”, a spus Săvulescu, potrivit sursei citate.

Dragoș Săvulescu va ataca la CEDO condamnarea din „Dosarul plajelor retrocedate”

Dragoș Săvulescu va ataca decizia de condamnare la CEDO

Dragoș Săvulescu susține că nu este vinovat. El a anunțat că va ataca decizia de condamnare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).”În final, am primit o condamnare pentru complicitate la abuz în serviciu dar, conform minutei acestei sentințe, – așa incorectă, abuzivă și ilegală cum este ea -, NU DATOREZ STATULUI ROMÂN ȘI NIMĂNUI NICIUN BAN, PENTRU CĂ NU AM PRODUS NICIUN PREJUDICIU!”

„O măsură importantă pe care o voi lua va fi categoric atacarea la CEDO a sentinței de condamnare! Chiar dacă nu am niciun dubiu în legătură cu demonstrarea la CEDO a abuzurilor, nedreptăților și încălcării drepturilor mele legale, deși sunt sigur în proporție maximă de obținerea unei Hotărâri de condamnare a Statului român și de anulare a sentinței de condamnare,  timpul extrem de îndelungat alocat de forul european până la o judecare a dosarului constituie o problemă mare! În plus, formalitățile nu permit înregistrarea unei acțiuni în instanță la Curtea Europeana decât abia după motivarea sentinței date”, a scris Dragoș Săvulescu.

Omul de afaceri Dragoş Săvulescu, fost acţionar la FC Dinamo, a fost dat în urmărire internaţională, după ce nu a fost găsit de poliţişti pentru ca aceştia să pună în aplicare sentinţa de cinci ani şi şase luni de închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanţa.