Sport

Dragoş Săvulescu, fost acţionar la Dinamo, nu s-a predat după ce a fost condamnat la închisoare. Unde s-ar afla

08.02.2019 | 15:46
Dragoş Săvulescu într-o conferinţă de presă susţinută în perioada când era acţionar la Dinamo! A plecat în Monte Carlo după ce a fost condamnat la închisoare

Dragoş Săvulescu, Cristi Borcea şi Radu Mazăre au fost condamnaţi la închisoare cu executare în Dosarul Retrocedării plajelor din Mamaia. Primul a primit cinci ani şi jumătate cu executare, dar nu s-a predat până în acest moment.

Dacă Cristi Borcea a decis să se predea vineri dimineaţa la sediul IPJ Iflov şi a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, nu acelaşi lucru îl putem spune despre Dragoş Săvulescu şi Radu Mazăre. Fostul acţionar de la FC Dinamo Bucureşti şi fostul primar din Constanţa au fost anunţaţi că au la dispoziţie 24 de ore pentru a se preda autorităţilor, dar nici urmă de ei.

Dragoş Săvulescu, fost acţionar la Dinamo, nu s-a predat după ce a fost condamnat la închisoare

Conform g4media.ro, omul de afaceri Dragoş Săvulescu nu este de găsit de poliţişti. Surse din Inspectoratul General de Poliţie au declarat pentru sursa citată mai sus că fostul acţionar de la Dinamo Bucureşti ar fi ales să părăsească ţara şi că în prezent s-ar fi aflat în Monte Carlo.

Cum a făcut Dragoş Săvulescu primii săi bani

Într-un inteviu acordat pentru Evenimentul Zilei în 2012, Dragoş Săvulescu a dezvăluit cum a făcut primii săi bani. „Am făcut bani 70-80% din imobiliare. Înainte de boom! „Am vândut casa profei de biologie şi am rămas cu 3.000 de dolari. De două mii mi-am luat un Opel Kadett. Eram singurul băiat ce venea la şcoală cu maşina. O umpleam cu fete la întors!”, spunea Săvulescu. Omul de afaceri declara că l-a făcut invidios pe Ion Țiriac. „Când m-a văzut Ţiriac cu un ceas Roger Dubuis Dublu Tourbillon, de 140.000 de euro, a zis c-o să-şi ia unul şi mai şi… Să mă umilească! Şi-a luat unul la fel… Acum doi ani, am fost tâlhărit, la Milano, de un ceas de o sută de mii de euro!”

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat următoarele sentinţe în Dosarul Retricedărilor:

  • Cristi Borcea, cel care a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a stat închis peste 4 ani din cei 6 ani şi jumătate la care fusese condamnat în Dosarul Transferurilor, a primit 5 ani de închisoare cu executare.
  • Radu Mazăre a primit 9 ani cu executare, dar este fugit în Madagascar încă din luna decembrie a anului 2017.
  • Dragoş Săvulescu a primit şi el 5 ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Prejudiciul total calculat de DNA în Dosarul Retrocedărilor este de 114 milioane de euro, dintre care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciul în dauna statului şi 36.160.000 de euro în dauna municipiului Constanţa