News

Dragoș Săvulescu, surpriză în cazul extrădării. Ce a decis instanța din Grecia: “Am trecut prin iad”

Decizia instanței din Grecia în cazul lui Dragoș Săvulescu. Ce a declarat fostul președinte de la Dinamo.
10.09.2021 | 20:51
Dragos Savulescu surpriza in cazul extradarii Ce a decis instanta din Grecia Am trecut prin iad
ADVERTISEMENT

Dragoș Săvulescu a primit o veste bună din partea instanței din Grecia. Aceasta a decis să el avea dreptate în acest caz, iar țara noastră nu trebuia să forțeze extrădarea sa din Grecia.

Surpriză în cazul extrădării lui Dragoș Săvulescu

Astfel, Curtea de Apel a Mării Egee din Syros a informat că arestul lui Dragoș Săvulescu a venit în contextul în care mandatul de arestare de la Curtea de Apel București a fost menținut.

ADVERTISEMENT

Aceeași instanță arată că Dragoș Săvulescu neagă toate acuzațiile care i se aduc în dosarul retrocedărilor din Constanța.

De aceea, mandatul de arestare din România pe numele afaceristului a fost retras, la ordinul Curții de Apel a Mării Egee din Syros.

ADVERTISEMENT

”Curtea de Apel a Mării Egee din Syros i-a dat dreptate domnului Săvulescu, stabilind că România nu are puterea de a forța extrădarea sa din Grecia și a ordonat retragerea imediată a mandatului de arestare din România”, se arată în decizia instanței.

Ce a declarat Dragoș Săvulescu despre decizia instanței

După ce a aflat această decizie, care a fost în favoarea sa, Dragoș Săvulescu a transmis un mesaj în care critică extrem de dur autoritățile din România.

ADVERTISEMENT

Acesta a precizat că a trecut „prin iad” din cauza a ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile și a insistat asupra faptului că autoritățile din țara noastră nu au respectat legislația din Italia sau cea valabilă în interiorul Uniunii Europene.

De asemenea, Dragoș Săvulescu a numit acest caz un abuz de drept internațional și a acuzat autoritățile de la noi că trăiesc pe vremea lui Nicolae Ceaușescu.

ADVERTISEMENT

El a precizat și că a fost o întreagă campanie „de persecuție” împotriva sa și susține că este nevinovat.

”Chiar dacă în ultimele săptămâni am trecut prin iad, arestarea mea din Mykonos a dovedit încă o dată că autoritățile române au ignorat abuziv legislația italiană și europeană prin menținerea unui mandat de arestare în situația în care din punct de vedere legal nu aveau autoritatea de a face acest lucru.

Acesta este un revoltător abuz de drept internațional făcut de către autoritățile din România – care în mod clar trăiesc încă pe vremea lui Ceaușescu – și parte a unei campanii de persecuție pentru o infracțiune pe care nu am comis-o”, a precizat afaceristul.

ADVERTISEMENT