News

Dragoste în vreme de război. Peste 20.000 de ucraineni s-au căsătorit de la începerea invaziei ruse

Ministerul Justiției de la Kiev au anunțat că, din 24 februarie până acum, peste 10.000 de cupluri s-au căsătorit, iar în registrele de stare civilă a fost înregistrat un număr similar de nașteri.
20.03.2022 | 17:28
Dragoste in vreme de razboi Peste 20000 de ucraineni sau casatorit de la inceperea invaziei ruse
ADVERTISEMENT

Ucrainenii încearcă să-și ducă viețile cât mai aproape de normalitate în pofida războiului declanșat de Rusia împotriva țării lor.

Potrivit datelor oficiale, un număr de 10.683 de cupluri din Ucraina s-au căsătorit de la începerea războiului până acum, transmite Agerpres.

ADVERTISEMENT

Au existat și cazuri în care căsătoriile au fost oficiate pe linia frontului, întrucât mirii erau înrolați în armată. Alții au devansat căsătoriile deja programate, înainte de a fi chemați în armată.

Războiul din ţară continuă, însă viaţa nu se opreşte”, se spune în comunicatul Ministerului de Justiție. Aceeași sursă a precizat că 10.767 de copii s-au născut în Ucraina de la începutul războiului în urmă cu aproape o lună.

ADVERTISEMENT

Ministerul anunță că instituțiile din subordinea sa vor continua să funcționeze în limitele posibilităților. „Angajaţii noştri continuă să lucreze pentru voi chiar şi în condiţii de război”, se mai spune în mesajul adresat unităților.