ADVERTISEMENT
Carousel hot news

Gică Popescu speră! Precedentul există! El a fost GRAŢIAT de BĂSESCU!

Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a graţiat în 2007 pe Ion Draica, fost campion olimpic la lupte greco-romane, la JO de la Los Angeles 1984, care primise o condamnare de trei ani de...
Autor: Răzvan Scarlat | 08.03.2014 | 11:09
Gică Popescu speră! Precedentul există! El a fost GRAŢIAT de BĂSESCU!

Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a graţiat în 2007 pe Ion Draica, fost campion olimpic la lupte greco-romane, la JO de la Los Angeles 1984, care primise o condamnare de trei ani de închisoare, pentru înşelăciune. Draica a fost condamnat în 2005, iar potrivit rechizitoriului a fost acuzat că şi-a falimentat cu bună ştiinţă o firmă pentru a nu mai plăti datoriile pe care le avea. În anul 2000, datoriile către AVAB ale firmei lui Ion Draica se ridicau la 364 de miliarde de lei vechi, adică aproximativ 8 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Apărătorii lui Gică Popescu şi cei care iniţiază petiţia prin care solicită graţierea fostului internaţional, condamnat la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare, au un motiv în plus să spere că cererea lor va avea răspuns favorabil din partea lui Traian Băsescu, anunţă gsp.ro.

Asemănări între cazurile Draica – Gică Popescu

ADVERTISEMENT

1. Ambii foşti mari sportivi

2. Cam de aceeaşi vîrstă în momentul solicitării graţierii: Draica, 49 de ani în 2007, Popescu, 46 de ani azi

3. Au primit condamnări aproape identice: Draica 3 ani, Popescu 3 ani, o lună şi 10 zile

4. Au fost găsiţi vinovaţi cam pentru acelaşi gen de infracţiuni: Draica, pentru înşelăciune, Popescu, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

ADVERTISEMENT

5. Ambii au primit distincţii: Draica a fost desemnat maestru emerit al sportului românesc, iar Popescu a primit “Meritul Sportiv”

6. Cererile lor de graţiere au acelaşi destinatar: Traian Băsescu

7. Draica a fost graţiat pînă să înceapă executarea condamnării, pe care a reuşit să o tot amîne, în timp ce Gică Popescu solicită graţierea la doar cîteva zile după ce a intrat în închisoare

ADVERTISEMENT

O diferenţă majoră între cazurile Draica – Gică Popescu

În cererea de eliberare care a ajuns la Băsescu, motivul principal pentru care Draica solicita graţierea era starea precară de sănătate, prezentînd documente medicale care arătau că avea probleme mari la inimă. Din cauza acestor afecţiuni a şi reuşit să-şi amîne, prin cereri succesive, executarea condamnării, inclusiv avizul medicilor fiind că “nu poate rezista regimului de detenţie”. Inclusiv în perioada în care era sportiv activ, el a jucat pe semnătură din cauza afecţiunilor cardiace.

ADVERTISEMENT

“Toţi politicienii care au început discuţiile despre graţierea lui Gică Popescu îi fac un mare deserviciu. Aceste solicitări trebuie făcute de cei din familie, în linişte. Toată gălăgia din ultimele zile nu-l ajută, dimpotrivă” (Ion Draica, graţiat de Băsescu în 2007)

“Nu m-am întîlnit deloc cu domnul Băsescu, dar acum am ocazia să-i mulţumesc public pentru că mi-a făcut un mare bine, mie şi familiei mele, cînd m-a graţiat în 2007” (Ion Draica)

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!