Life

Drama actorului Constantin Codrescu! Propria mamă i-a otrăvit soția

Actorul Constantin Codrescu a trecut, cu mulți ani în urmă, printr-o adevărată dramă, propria lui mamă încercând să îi otrăvească soția, pe actrița Valeria Gagealov.
29.01.2022 | 20:36
Drama actorului Constantin Codrescu Propria mama ia otravit sotia
Actorul Constantin Codrescu a trecut printr-o adevărată dramă atunci când mama sa a încercat să îi otrăvească soția, pe Valeria Gagealov (foto mic) Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Actorul Constantin Codrescu, ajuns la 90 de ani, a jucat în peste 40 de filme și 80 de piese de teatru, figura lui devenind inconfundabilă prin rolurile pe care le-a avut în filmele Pistruiatul, Masca de argint, Totul se plăteşte sau Magnatul”. Cu toate acestea, viața lui nu a fost deloc ușoară, iar drama prin care a trecut din cauza mamei sale l-a marcat pentru totdeauna.

Mama actorului Constantin Codrescu a încercat să îi otrăvească soția

La începutul anilor 1950, Constantin Codrescu trăia, fericit, alături de actrița Valeria Gagealov. Doar că fericirea lor nu avea să dureze pentru că mama actorului a încercat să o otrăvească pe nora sa.

ADVERTISEMENT

”În iarna anului 1951 mama era convinsă că, prin căsătoria mea, a pierdut susţinerea morală şi materială într-o perioadă de restrişte a familiei noastre. Teroarea exercitată de organele de represiune au declanşat un dezechilibru grav în mintea şi sufletul mamei. (…)

Analizele nu explicau vreo cauză a degradării organismului soţiei mele. După vis, medicii abia atunci au înţeles adevărata cauză a bolii care părea imposibil de diagnosticat. Tot după vis am aflat că mama, când eu lipseam de acasă îi oferea Valeriei mâncare şi lichide peste care presăra nişte prafuri ciudate.

ADVERTISEMENT

În inconştienţa ei credea că acestea vor duce la o despărţire între mine şi soţia mea. Furia, revolta, disperarea, m-au adus în situaţia de a comite un act de mare gravitate împotriva mamei mele, pe care nu-l pot uita şi nu o să mi-l pot ierta vreodată. Intervenţia fratelui meu m-a oprit”, povestea Constantin Codrescu despre otrăvirea soției sale de atunci, citat de Viva.

Chiar dacă, cu greu, soția lui a scăpat cu viață, relația pe care o avea actorul Constantin Codrescu cu Valeria Gagealov avea să se sfârșească.

ADVERTISEMENT

Constantin Codrescu, salvat de îngeri

Viața soției lui Constantin Codrescu, explica actorul, fusese salvată de un înger care i-a apărut mătușii sale în vis. ”Un înger a venit şi în altă noapte şi a atenţionat-o pe mătuşa mea, Pena, soţia fratelui mamei, sub chipul tatălui plecat spre stele al soţiei mele de atunci, Valeria. Acesta îi striga mătuşii: ‘Salvaţi pe fiica mea! A fost otrăvită cu mătrăgună, boz şi sticlă pisată!”, mai explica actorul.

De altfel, și viața tatălui său fusese salvată, cu ani în urmă, de un înger, spune Constantin Codrescu, conform sursei citate. ”Era o noapte întunecoasă, sfârşit de septembrie. Unul dintre băieţii lui Zelea Codreanu, cunoştinţă a tatei din tinereţe, de la Huşi, i-a oferit acestuia găzduire pentru ceva vreme.  (…)

ADVERTISEMENT

Tata dormea într-o cămăruţă din mansarda unui vechi imobil situat în zona Piaţa Romană. Un ţânţar l-a înţepat şi s-a trezit din somn. Tăcerea care a urmat l-a îndemnat pe tata să se gândească cine l-a ajutat. Dacă acel ţânţar nu l-ar fi înţepat, tata ar fi fost ridicat. Răspunsul lui când l-am întrebat cine l-a salvat a fost: un înger”, mai povestea actorul.

Constantin Codrescu a fost căsătorit și cu Marga Barbu

După despărțirea de Valeria Gagealov, Constantin Codrescu a cunoscut-o pe Marga Barbu, cea alături de care a jucat în filmul Nepoţii gornistului. La scurtă vreme după, cei doi s-au căsătorit, dar mariajul lor nu a durat prea mult, despărțindu-se după câțiva ani. După aceea, actorul s-a mai recăsătorit de două ori și, conform Libertatea, are și o fiică adoptivă.

Valeria Gagealov și-a refăcut, la rândul ei, viața, ea căsătorindu-se cu diplomatul de carieră, Andrei Magheru, și și-a continuat cariera, încetând din viață, acum un an, din cauza COVID-19, la Spitalul Elias din București.

ADVERTISEMENT