Life

Drama Anastasiei Lazariuc, fosta soacră a lui Ion Ion Țiriac: “Beția întrecea orice măsură”

Anastasia Lazariuc, fosta soacră a lui Ion Ion Țiriac, a trăit o adevărată dramă după ce s-a măritat cu Gheorghe Crigănuță, bărbatul care a căzut în patima alcoolului și care i-a făcut tinerețea grea.
24.03.2022 | 19:31
Drama Anastasiei Lazariuc fosta soacra a lui Ion Ion Tiriac Betia intrecea orice masura
Drama Anastasiei Lazariuc, problemele cu alcoolul ale soțului ei. Sursa Foto: arhiva personală.
ADVERTISEMENT

Anastasia Lazariuc, fosta soacră a lui Ion Ion Țiriac, a trăit o adevărată dramă cu soțul ei, Gheorghe Crigănuță, singurul bărbat care a dus-o la altar. Soțul cântăreței a căzut în patima alcoolului, și-a pus copiii în pericol, iar acesta a fost motivul pentru care Anastasia a divorțat de omul pe care l-a iubit cu tot sufletul ei.

Povestea neștiută a Anastasiei Lazariuc: s-a măritat cu un bărbat dependent de alcool

În cartea ”Privighetoarea din vis”, autoarea Elena Răileanu îi dedică Anastasiei Lazariuc un capitol despre drama trăită alături de soțul ei, Gheorghe Crigănuță, intitulat chiar așa, ”Drama vieții”. Artista n-a apucat să lanseze oficial volumul finalizat de doi ani de zile, din cauza pandemiei.

ADVERTISEMENT
ANastasia LAzariuc
Anastasia Lazariuc, în tinerețe. Sursa foto: arhiva personală.

La scurt timp de la căsătorie, Gheorghe Crigănuță, soțul artistei, s-a împrietenit cu… paharul. Totul a început la locul de muncă. Acasă, bărbatul – pe care artista îl alinta Ghiță – nu obișnuia să bea.

”Acum că familia se mai înmulțise cu o persoană, Anastasia avea dreptul la un apartament cu trei odăi și ea a depus o cerere la Ministerul Culturii. Toate bune și frumoase, dar Ghiță își găsise și la depozitul unde lucra amici care iubeau să tragă cu paharul.

ADVERTISEMENT

La un moment dat a înțeles că, cu cât se ridica ea mai sus în cariera sa, cu atât mai jos cobora Ghiță, dominat de viciul său. De-acum și cei de la depozit băteau alarma.

Nimeni dintre colegii lui nu negau că Ghiță este un bun specialist, dar beția întrecea orice măsură. Acasă Ghiță nu bea”, a consemnat autoarea în volumul despre viața cântăreței.

ADVERTISEMENT
Anastasia Lazariuc, in rochie de mireasa
Anastasia Lazariuc, în rochie de mireasă, alături de Gheorghe Crigănuță. Sursa foto: arhiva personală/volum ”Privighetoarea din vis”.

Soțul ei și-a pierdut serviciul din cauza băuturii

Din cauza băuturii, lui Ghiță i s-a cerut demisia de la locul de muncă. Din acel moment, Anastasia și-a dorit să își țină soțul aproape și a început să îl ia cu ea în turnee, să-l ajute pe inginerul de sunet la instalarea aparaturii.

Bărbatul avea să revină la vechiul obicei. După concertele interpretei se dădeau recepții, iar Ghiță nu se putea abține de la băutură. Colegii înțelegeau situația, dar situația îi provoca o suferință mare Anastasiei.

ADVERTISEMENT

”După câteva întâlniri de acest fel, când era nevoită să-l aducă pe Ghiță acasă în stare de ebrietate, au făcut-o să renunțe la serviciile lui. Ghiță rămase și fără serviciu, iar când ea se întorcea din turnee, tot mai rar îl găsea treaz.”, mai relatează Elena Răileanu în cartea ”Privighetoarea din vis”.

Anastasia Lazariuc, în tinerețe. Sursa foto: arhiva personală.
Anastasia Lazariuc, în tinerețe. Sursa foto: arhiva personală.

Și-a trimis soțul la dezalcoolizare

Într-o seară, Anastasia și-a găsit fiul, pe Andrei, într-un leagăn, în fața blocului. Soțul acesteia era în casă, turmentat. Cântăreața îl iubea pe Gheorghe Crigănuță și l-a rugat să meargă la dezalcoolizare.

Și de această dată bărbatul nu a rezistat mult timp departe de pahar și s-a reapucat de băut. Anastasia i-a cumpărat lui Gheorghe o mașină, gândindu-se că astfel poate nu va mai pune gura pe băutură. Aproape o lună în casa lor a fost liniște, după care Gheorghe Crigănuță iar s-a apucat de băut.

Chiar dacă era în stare de ebrietate, soțul artistei tot își ducea copiii cu mașina, pentru că între timp se născuse și Ileana, al doilea copil al lor. Anastasia Lazariuc a vândut imediat mașina. Mariajul lor era pe butuci. Ileana, mama Anastasiei i-a spus acesteia așa:

Anastasia cu sotul ei si cei doi copii ai lor
Anastasia cu sotul ei si cei doi copii ai lor, Ileana si Andrei. Sursa foto: arhiva personală/volum ”Privighetoarea din vis”.

”-Draga mamei, ai primit cu el sfânta cununie. Dar este scris că, ce a legat Dumnezeu în ceruri, să nu dezlege nimeni pe pământ.”, după cum a menționat autoarea cărții. Anastasia Lazariuc a decis să divorțeze, sătulă să trăiască lângă un dependent de alcool.

A depus cerere de divorț

”Într-o zi, când răbdarea îi era la limită, a mers în instanța respectivă și a înaintat cererea de divorț. Ghiță era împotrivă. Când Anastasia i-a spus după pronunțarea divorțului că ei se vor separa, el nu a avut nicio reacție”, se mai consemnează în carte.

Anastasia și-a crescut copiii singură. Lipsa lui a făcut-o mai liniștită, dar nu și mai fericită, după cum spune chiar artista. Gheorghe Crigănuță a murit în anul 2013, împăcat cu toată familia lui.

Cântăreața este bunică atât din partea fiului ei, Andrei, cât și de la Ileana, fiica ei, care a fost căsătorită cu Ion Ion Țiriac, fiul magnatului Ion Țiriac.

ADVERTISEMENT